Ευδιάθετος και αποκαλυπτικός ήταν χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων που μίλησε χθες, σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Πιερ Μοσκοβισί με προφανή διάθεση χιούμορ δήλωσε στο ακροατήριο πως -λόγω των πολιτικών εξελίξεων στο ελληνικό κοινοβούλιο- του προσφέρεται μοναδική ευκαιρία να κάνει μια ομιλία και συζήτηση …χωρίς τη συνήθη πίεση των Μέσων Ενημέρωσης.

Αμέσως μετά πρόσθεσε ότι θα συντομεύσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα, προκειμένου ….να μη συνδεθεί με τις συζητήσεις που διεξάγονται στο ελληνικό κοινοβούλιο. Την πρόσκληση για τη χθεσινή επίσκεψη, ο Π. Μοσκοβισί είχε δεχθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα πέντε μήνες μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος, σημείωσε ότι «τα συμπεράσματα δεν είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά αλλά διαφέρουν από τομέα σε τομέα». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλειας, της αύξησης του κατώτατου μισθού και της εφαρμογής του Νόμου Κατσέλη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι κορυφαία προτεραιότητα  για την Ελλάδα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες. Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ζήτησε από την κυβέρνηση να ορίσει ένα σαφές τετράπτυχο οδηγό για την επόμενη μεταμνημονιακή αξιολόγηση που θα απελευθερώσει την επιστροφή των κερδών SMP και ΑΝΕΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here