Σήμερα  λοιπόν , ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Phoenix Vega Mezz, στην Εναλλακτική Αγορά Plus του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 
    Χθες πιστώθηκαν στις μερίδες των μετόχων της εταιρείας οι τίτλοι, που προέκυψαν κατά την ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων της εταιρικής πράξης της Πειραιώς Financial Holdings.
     Σύμβουλος ένταξης είναι η Grant Thornton, και η Phoenix Vega Mezz εισάγεται με αποτίμηση 62,5 εκατ. ευρώ κατέχει δε το 65% των ομολογιών ενδιάμεσης εξασφάλισης (mezzanine notes) ενώ το υπόλοιπο είναι χαμηλής (junior notes) των δύο τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega που “έτρεξε” η διοίκηση Μεγάλου.
  •  Οι ομολογίες ενδιάμεσης εξασφάλισης του project Vega “τιμολογούνται” με κουπόνι 9% και με 7% του αντίστοιχου Phoenix.

H κυπριακή Phoenix Vega Mezz Ltd με μετοχικό κεφάλαιο 62,5 εκατ. ευρώ, κατέχει το 65% των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine notes) και το 45% των ομολογιών χαμηλής διαβάθμισης (junior notes) των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega της Τράπεζας Πειραιώς.

Μέτοχοί της Phoenix Vega Mezz είναι όσοι ήταν μέτοχοι της Πειραιώς στο κλείσιμο της συνεδρίασης του ΧΑΑ της περασμένης Παρασκευής 6 Αυγούστου.

  • Κάθε μέτοχος της Τρ. Πειραιώς, στις 6 Αυγούστου, πήρε δωρεάν μετοχές της Phoenix Vega Mezz Ltd, σε αναλογία 1 προς 1.

Δηλαδή, για κάθε 1 μετοχή Πειραιώς που κατείχε έλαβε 1 δωρεάν μετοχή της Phoenix Vega Mezz Ltd.

  • Αν η Phoenix Vega Mezz Ltd εισπράξει – όπως αναμένεται- τους τόκους που αντιστοιχούν στις ομολογίες που κατέχει, τότε θα πληρώσει και μέρισμα στους μετόχους της. Αυτό φαίνεται ορατό ενδεχόμενο τουλάχιστον για τις χρήσεις 2021 και 2022.
  • Ήδη στο πρώτο τρίμηνο 2021 εισέπραξε τόκους 2 εκατ. ευρώ από τις ομολογίες μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας Phoenix B2.
  • Οι τόκοι αυτοί καταβλήθηκαν, αφού ικανοποιήθηκαν οι υποχρεώσεις με υψηλότερη εξοφλητική προτεραιότητα.

Αυτοί οι  τόκοι, αποτελούν πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα της Phoenix Vega Mezz Ltd . Από αυτούς θα πληρωθούν οι δαπάνες για την ένταξη των μετοχών της εταιρείας στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, περίπου 53.259 ευρώ.

Τη Διοίκηση της Phoenix Vega Mezz Ltd ασκεί τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Διευθύνουσα Σύμβουλος είναι η Νάγια Μορφή, managing director της Nobel Trust Ltd, στέλεχος με εξειδίκευση στις φορολογικές συμβουλές, το διεθνή φορολογικό σχεδιασμό και τις χρηματοοικονομικές και επιχειρηματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Μη εκτελεστικά μέλη είναι οι Μαρία Δημητρίου, οικονομολόγος, στέλεχος επίσης της Nobel Trust και η Ζωή Χρήστου, δικηγόρος στην κυπριακή δικηγορική φίρμα Ioannides Demetriou LLC.
H Phoenix Vega Mezz Ltd δεν απασχολεί υπαλλήλους και έχει αναθέσει στην ATC Credence Ltd την υπηρεσία του εσωτερικού ελέγχου, στην Nobel Trust Limited την παροχή διοικητικών, λογιστικών και φορολογικών υπηρεσιών, στην Πειραιώς Financial Holdings την υπηρεσία της εξυπηρέτησης μετόχων και των εταιρικών ανακοινώσεων και στην Ioannides Demetriou LLC την παροχή νομικών υπηρεσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here