«Το σχέδιο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για οριζόντια μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες των εισφορών στην κύρια ασφάλιση θα φέρει μείωση, από την πρώτη χρονιά, σε όλες τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, που θα ξεπερνά τα 2,5 δισ. ευρώ και νέα… μνημόνια».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, στο «Πρώτο Πρόγραμμα», υπενθυμίζοντας ότι «οι μειώσεις των εισφορών που έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οδήγησαν σε μειώσεις συντάξεων και σε ύφεση την οικονομία». «Δεν χρειάζεται να το ξαναζήσουμε αυτό» είπε.

Αναφορικά με τη τοποθέτηση της ΝΔ και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος υπέρ της συμμετοχής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην ασφάλιση των νέων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι η κοινωνική ασφάλιση στην Ελλάδα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ως γενική, υποχρεωτική και καθολική. «Δεν είναι δουλειά των ασφαλιστικών εταιρειών η κοινωνική ασφάλιση ούτε η ιδιωτική ασφάλιση εγγυάται την καταβολή των χρημάτων […] Αποδείχθηκε με τη Lehman Brothers, η οποία οδήγησε την οικονομία των ΗΠΑ σε κατάρρευση» υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ, «για λόγους σκοπιμότητας, σπέρνει την αμφιβολία για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και θέτει την ατομικότητα πάνω από την αλληλεγγύη των γενεών».

Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι η νέα ρύθμιση των οφειλών που πρόκειται να νομοθετήσει η κυβέρνηση, γίνεται, επειδή υπάρχει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο νόμος Κατρούγκαλου, που η ΝΔ λέει ότι θα καταργήσει. «Οι ασφαλιστικές κατηγορίες που είχε το παλιό σύστημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν επιτρέπουν μείωση της οφειλής κατά τον τρόπο που εμείς κάνουμε, για να μειώσουμε το βάρος από παλιές οφειλές. Να μπορούν να λάβουν σύνταξη 80.000 ασφαλισμένοι» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος.

«Αν οι Έλληνες καταλάβουν τι θα τους συμβεί με όσα λέει η ΝΔ, δεν θα το επιτρέψουν να συμβεί» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here