Σαν έτοιμη από καιρό, η αγορά υποδέχθηκε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής για νέους “Σπίτι μου” που σχεδίασε η ΔΥΠΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB και τις εμπορικές τράπεζες.

Έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από την υποβολή της πρώτης αίτησης και ήδη έχουν ξεπεράσει τις 20.000 οι αιτήσεις από νέους και νέα ζευγάρια 25-39 ετών για το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Οι δικαιούχοι υπολογίζονται μέχρι 10.000.

Ήδη 1.400 νέοι και νέα ζευγάρια έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να βρουν ακίνητο μέσω στεγαστικού δανείου, το οποίο δίνεται με προνομιακούς όρους, καθώς η επιδότηση του επιτοκίου φτάνει -υπό προϋποθέσεις- ακόμη και  το 100%.

Η δυσκολία του εγχειρήματος έγκειται στο ότι οι ενδιαφερόμενοι νέοι δεν βρίσκουν ακίνητο σε τιμές που αντέχει το πορτοφόλι τους και που πληροί ταυτόχρονα το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Η διαδικασία είναι απλή:

  1. Πρώτα προεγκρίνεται το δάνειο.
  2. Στη συνέχεια ο νέος δικαιούχος δανειολήπτης έχει δυο μήνες καιρό για να βρει σπίτι, το οποίο πρέπει να είναι άνω των 15 ετών, αξίας έως 200.000 ευρώ, εντός οικιστικής ζώνης και έως 150 τ.μ.

Η αλήθεια είναι πως η  10ετής κρίση χρέους σταμάτησε την οικοδομή, με αποτέλεσμα να μην κατασκευάζονται ακίνητα.

Η προσφορά μειώθηκε και σήμερα οι διαθέσιμες κατοικίες στην Αττική εκτιμώνται σε 65.000.

Από αυτές, το πολύ οι 15.000 πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος.

Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν ουρές από αιτήσεις και αναζητούν λύσεις, ακόμα και μεταξύ των χαρτοφυλακίων ακινήτων που αποκτούν μέσω πλειστηριασμών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here