Η συμφωνία αναχρηματοδότησης του δανεισμού της Marfin Investment Group ολοκληρώνεται με τη βοήθεια της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως είχε αποκαλύψει πριν από μέρες το “Β”, η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς αποφάσισε να αναχρηματοδοτήσει το σύνολο των δανείων της MIG που έληγαν χθες, ανεξόφλητου υπολοίπου 228,8 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους που αναλογούν στο δάνειο της Fortress.

Η τράπεζα θα «μετακυλίσει» για 9 μήνες το ομολογιακό δάνεια με ανεξόφλητο υπόλοιπο 86,3 εκατ. ευρώ το οποίο έχει καλύψει η ίδια. Ταυτόχρονα  θα παράσχει στη MIG ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ, ώστε να εξοφλήσει το ομολογιακό της Fortress ανεξόφλητου υπολοίπου 142,5 εκατ. ευρώ συν τους τόκους.

Η ενδιάμεση χρηματοδότηση θα έχει διάρκεια περίπου 12 μήνες. Με αυτόν τον τρόπο η μεν MIG κερδίζει χρόνο για να αξιολογήσει το πώς θα μειώσει τα δάνεια που έχει λάβει από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η τράπεζα εξασφαλίζει ως βασικός πιστωτής του ομίλου και μέτοχος με ποσοστό 28,49% ότι οι απαραίτητες κινήσεις θα γίνουν με συντεταγμένο τρόπο και όχι συγκυριακό. Με τη χορήγηση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης η Τράπεζα Πειραιώς θα δει το χρηματοδοτικό της άνοιγμα στη MIG να αυξάνεται βραχυπρόθεσμα κατά 150 εκατ. ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here