Γράφει η «ξενοδόχος»

Περί τις 260.000 αφίξεις από Γερμανία είχε η Ελλάδα για τον πρώτο πλήρη μήνα του ‘’ανοίγματος’’ του ελληνικού τουρισμού.

Το νούμερο, σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη όπως ανέφερε από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας είναι ικανοποιητικό, ενώ με βάση τις προβλέψεις η γερμανική αγορά και φέτος, όπως άλλωστε συμβαίνει παραδοσιακά θα είναι η πρώτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα, διατηρώντας την πρωτοκαθεδρία της.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, πέρυσι την πιο δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό παγκοσμίως, οι Γερμανοί τουρίστες στη χώρα μας έφθασαν κοντά στο 1,5 εκατ. με έσοδα περί το 1,13 δισ. ευρώ.

Οι αριθμοί έστω κι αν ήταν μικροί σε σχέση με τα 4 εκατ. αφίξεων και 4 δις. ευρώ εσόδων του 2019, δείχνουν ακριβώς η σημασία που έχει η Γερμανία για τον ελληνικό τουρισμό. Ως προς τη δεύτερη αγορά για την Ελλάδα, τη βρετανική, η οποία ‘’ανοίγει’’ ουσιαστικά από τους περιορισμούς στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, ο κ. Θεοχάρης διαπιστώνει επίσης κινητικότητα.

Πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά -πάντα τηρουμένων των αναλογιών.

Ο υπουργός Τουρισμού δεν έχει πάψει όλο αυτό το διάστημα να επαναλαμβάνει ότι στην παρούσα φάση αυτό που μετρά είναι, η ποιότητα, όχι η ποσότητα.

  • «Κάθε τουρίστας, κάθε εργαζόμενος στον κλάδο και κάθε Έλληνας πολίτης, θα πρέπει να είναι και να νιώθει ασφαλής. Αυτός είναι ο στόχος μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here