Γράφει η «ξενοδόχος»

Μπορεί οι αερομεταφορές να βρίσκονται στο ναδίρ και ο τομέας να διανύει τη χειρότερη περίοδο- μακράν στην ιστορία του- ωστόσο ο κλάδος στην Ελλάδα «ποντάρει» στην μετά Covid 19 εποχή, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Ακριβώς σε αυτή την περίοδο μετά την πανδημία «επενδύει» τώρα -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- και η Sky Express, η αεροπορική που συνδέεται με τον όμιλο Γρύλου. Σήμερα αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από την εταιρεία, η οποία διαθέτει ως γνωστόν σημαντικό μερίδιο όσον αφορά το δίκτυο εσωτερικού ανά την Ελλάδα. Οι νέες ανακοινώσεις με βάση τις πληροφορίες που φθάνουν στο banks.com.gr έχουν να κάνουν με τον στόλο της εταιρείας.

Σημειώνεται εδώ ότι πέρυσι η εταιρεία, η οποία συνδέει 34 προορισμούς σε νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα με καθημερινά δρομολόγια είχε έσοδα κοντά στα 90 εκατ. ευρώ με κοντά στα 1,3 εκατ. επιβάτες.

Φέτος η εταιρεία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού παρά το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει τη χρονιά με θετικές επιδόσεις:

Ενδεικτικά για τον Ιανουάριο 2020 η αύξηση των εσόδων ήταν κατά +33,9% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019 και τον Φεβρουάριο κατά +22,9%, για να ξεκινήσει από το Μάρτιο η «βουτιά» σε επίπεδο εισιτηρίων και εσόδων, όπως άλλωστε και για το σύνολο του κλάδου των αερομεταφορών στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here