Πριν τα stress tests και πολύ πριν αρχίσει η “έξοδος” στις αγορές των ευρωπαϊκών κολοσσών, είναι το μότο της Goldman Sachs (και δευτερευόντως της UBS) για τον χρόνο υλοποίησης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς. Επιδίωξη του αμερικανικού οίκου είναι να “βγει” στις αγορές, το αργότερο, μέχρι τα τέλη Απριλίου διάστημα για το οποίο η Goldman Sachs έχει θετική πρόβλεψη για την εικόνα των διεθνών αγορών, κάτι που προκύπτει και από τους γύρους  επαφών που έχει κάνει προκειμένου να βολιδοσκοπήσει το δυνητικό ενδιαφέρον των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Το βάρος του όλου εγχειρήματος έχει αναλάβει ο Χάρης Ηλιάδης (και η ολιγομελής ομάδα του) με την συνδρομή παραγόντων και από την ελληνική αγορά.

Προϋπόθεση για να προχωρήσει η Πειραιώς με αυτό το χρονοδιάγραμμα η (και τυπική) ενεργοποίηση του “Ηρακλή ΙΙ” προκειμένου να “καλυφθεί” η τιτλοποίηση (ύψους 13 δισ) που είναι και από τα σημαντικότερα στοιχήματα της διοίκησης Χρ. Μεγάλου.

Το πλαίσιο για την επέκταση του Ηρακλή ΙΙ, λογικά θα έχει περάσει σε εύλογο χρόνο “λύνοντας τα χέρια” της διοίκησης για να προχωρήσει σε νέο γύρο επαφών με επενδυτικά σπίτια, παράμετρος που αποτελεί ένα από τα ισχυρά ατού του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, λόγω της πρότερης θητείας του στον συγκεκριμένο χώρο και τις άριστες διασυνδέσεις που διατηρεί με τα επενδυτικά “κέντρα” (Λονδίνο) και εν γένει με το investment banking.

……………………..

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 26/01/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here