Άλμα στο μέλλον της ψηφιακής τεχνολογίας με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία, την απασχόληση και την ανάπτυξη, θεωρείται η μεγάλη επένδυση της Microsoft, η οποία πρόκειται να δημιουργήσει στην Ελλάδα, ένα από τα πρώτα Data-center στην Ευρώπη.

Τα δεδομένα είναι η βάση της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης εξήγησε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης μιλώντας στην ΕΡΤ για την επένδυση με προστιθέμενη αξία 1 δισ. Ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα. Εστιάζοντας  στη δημιουργία  Data-Center και στην τεράστια αποθήκευση δεδομένων  τα οποία χρειαζόμαστε ως χώρα εξήγησε ότι εξασφαλίζουν ασφάλεια  καθώς δεν θα εξαρτώμεθα πλέον από διεθνή κέντρα ενώ ενισχύεται και η γεωστρατηγική σημασία της χώρας  και επιπλέον αυξάνεται η ταχύτητα  καθώς είναι όλα πιο κοντά.

Δείτε επίσηςΠόσοι πρωθυπουργοί έχουν έναν Alex Patelis στο γραφείο τους;

Είναι επομένως πρωτίστως ένα έργο υποδομής ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να συμμετέχουν στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.

Ιδιαίτερη θα είναι η βοήθεια από την επένδυση αυτή  για το Δημόσιο  αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς οι τελευταίες μπορεί να μην έχουν την ίδια πρόσβαση σε τεχνολογία όπως οι μεγάλες και μέσω του Cloud θα αποκτήσουν μεγαλύτερες δυνατότητες.

Ο κ Πατέλης ανέφερε  ως παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο όπου τα πολλαπλασιαστικά οφέλη ήταν ευεργετικά και στις μικρές επιχειρήσεις.

Τα τρία Data Center θα χωροθετηθούν στην Αττική και θα εξυπηρετούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς η χώρας μας συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για την ασφαλή λειτουργία τους.

Ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε και στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν καθώς η ίδια η Microsoft τις υπολογίζει ήδη σε περίπου 100.000.

Τόνισε επίσης ότι η επιλογή της Ελλάδας έγινε και λόγω της διαχείρισης που έχει η χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες  απέναντι στη πανδημία του CoViD-19.

Το γεγονός δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μια σοβαρή χώρα αφού «πέρασε» όλες τις επιτροπές της εταιρίας για την έγκριση της επένδυσης και είναι η ογδόη στην Ευρώπη.

O κ. Πατέλης εξέφρασε την ελπίδα ότι την Microsoft Θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες και αποκάλυψε ότι γίνονται και άλλες συνομιλίες παράλληλα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here