Την πιο μεγάλη και ηχηρή, όπως αναμέναμε εδώ στο Banks.com.gr, επένδυσή της ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Microsoft.

Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου, όταν συναντήθηκαν στο Νταβός. Η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό “νέφος” (cloud computing). Θα είναι ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Όπως είπε ο κ.Σμιθ, “είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα”, τονίζοντας πως η επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας ότι: “Δεν το κάνουμε σε πολλές χώρες, μάλιστα το κάνουμε το 2020, μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις”.

 

Που θα δημιουργηθεί το νέο κέντρο;

Η προ καιρού κίνηση-έκπληξη εξαγοράς της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας παραγωγής λογισμικού Softomotive, άνοιξε τον δρόμο και για την επιλογή του “στρατηγείου” της Microsoft.

O κολοσσός εξαγόρασε προσφάτως την εταιρεία που ιδρύθηκε στην Αθήνα πριν από 15 χρόνια, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αργύρη Κανίνη (πρόεδρος) και τον Μάριο Σταυρόπουλο (CEO).

Η Softomotive διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Ώστιν του Τέξας, στην Σεούλ (Ν. Κορέα), στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας αλλά και στο εντυπωσιακό κτίριο «The Orbit» της Λεωφόρου Κηφισίας 115, στην Αθήνα.

Εκεί, στο φουτουριστικό συγκρότημα της Κηφισίας, θα μετακομίσει το νέο μεγάλο Κέντρο Δεδομένων.

 

Το πράσινο κτίριο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Το κτίριο, με περιβαλλοντική πιστοποίηση, κατασκευάστηκε από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και παρέµενε για πολλά χρόνια ηµιτελές, ενδεικτικό και της κρίσης στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων που έχουν επιστρέψει πλέον σε ρυθμούς ανόδου.

Δείτε επίσηςH Microsoft επενδύει στη Ρομποτική Aυτοματοποίησης με μια μεγάλη εξαγορά

Δείτε επίσης: Το «πράσινο» κτίριο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και το parking των 2,5 εκατ. της Εθνικής

Το κτήριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 42.000 τμ βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας με την Πανόρμου, ανήκει στη Noval Properties εταιρεία ακινήτων του ομίλου Βιοχάλκο.

Δείτε επίσης: H Microsoft προσθέτει αξία 1 δις Ευρώ με κέντρο ρομποτικής στην Ελλάδα

Ο σχεδιασμός του έγινε από την εταιρεία LC Architects και η κατασκευή από την ΓΕΚ Τέρνα.

Η τραγική ειρωνία με τον γείτονα…

Στο μοντέρνο κτίριο είχε μετακομίσει προσφάτως και η Beat, με το προσωπικό να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Όπως είχε σημειώσει (προτού τεθεί εκτός ομάδας) ο πρώην ιδρυτής της Beat, «το Orbit όταν ολοκληρωθεί, πιστεύω ότι θα είναι το πιο φωτογραφημένο κτίριο της σύγχρονης Αθήνας».

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό νέο κτίριο που πιστεύω ότι θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής για την Αθήνα, την πορεία προς μια καλύτερη και πιο δημιουργική πόλη».

Δείτε επίσης: Ο Nίκος Δρανδάκης απολύθηκε από την BEAT που ίδρυσε ο ίδιος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here