Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019 παρατείνεται η ισχύς του εξωδικαστικού μηχανισμού (νόμος 4469/2017), με τροπολογία που έχει ήδη αποσταλεί στη Βουλή και θα ενσωματωθεί σε κάποιοι από τα τρέχοντα νομοσχέδια ώστε να ψηφιστεί έως τις 20 Δεκεμβρίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

  • η κυβέρνηση προσπαθεί να εντάξει στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό και τα ‘‘κόκκινα’’ δάνεια προς τράπεζες, μαζί με οφειλές επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών που δημιουργήθηκαν εντός του 2018, προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
  • H κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει νέο Εξωδικαστικό Μηχανισμό για τα φυσικά πρόσωπα, ώστε να καλυφθεί μεγάλη μερίδα πολιτών που λόγω της κρίσης βρέθηκε χωρίς δουλειά, ή έκλεισε την επιχείρηση του, και συνεχίζει να βαρύνεται από σωρευμένα χρέη που είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν, ενώ μέχρι στιγμής, οι πολίτες αυτοί, -καθώς δεν υφίσταται η εταιρεία τους- δεν έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στον ισχύοντα εξωδικαστικό μηχανισμό.

Το πλαίσιο, με βάση το οποίο θα ενταχθούν τα χρέη του 2018, αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και όταν τελεσφορήσει θα ακολουθήσει και νέα τροπολογία.

Στόχος είναι να δοθεί ευκαιρία σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με έως και 120 δόσεις.

Οι υπαχθέντες θα μπορούν να τύχουν ακόμα και «κουρέματος» των προσαυξήσεων που επιβαρύνουν τις οφειλές τους έως και κατά 85%...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here