Επειδή ορισμένοι επιμένουν να μας δείχνουν το…δάκτυλο αντί για το…φεγγάρι και μάλιστα να επιχειρούν να το υποστηρίξουν ανασύροντας τους …συνήθεις βολικούς εχθρούς τους, τους οποίους «στολίζουν» και με ανυπόστατα και αναπόδεικτα πρωτοσέλιδα ας ρίξουν μία ματιά στα στοιχεία που δημοσιεύει το ίδιο το Χρηματιστήριο:

  •     Το 28% των συναλλαγών/πωλήσεων των τελευταίων 6 συνεδριάσεων αφορά σε πράξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν κερδοσκοπικές (συναλλαγές στο Τ+2, αύξηση short θέσεων, δανεισμού μετοχών, ανοιχτών πωλήσεων αέρα κ.λ.π) το υπόλοιπο και μεγαλύτερο μέρος είναι καθαρές πωλήσεις.

Ρευστοποιήσεις από funds επενδυτικού ορίζοντα με μεσομακροπρόθεσμες θέσεις κυρίως σε blue chips και μετοχές ισχυρών υγιών επιχειρήσεων και απλά μειώνουν θέσεις, «κλειδώνουν» αν το θέλετε ένα μικρό μέρος από τις υψηλότατες υπεραξίες που γράφουν εδώ και 2-3 και πλέον χρόνια. 

Οπότε οι θεωρίες συνωμοσίας περί κερδοσκοπικών υποθέσεων είναι παραμύθια με τα οποία το πιθανότερο να γελούν και οι ίδιοι οι συγγραφείς τους.

Αλλωστε με τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου οι insiders και τα funds είχαν αρχίσει να μειώνουν και με επιθετικότερο ρυθμό θέσεις τους από τον Σεπτέμβριο.

Αυτά και θα επανέλθω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here