Θέλει ισχυρό δολάριο, θέλει να ξοδεύει περισσότερα ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός αλλά δεν θέλει αύξηση του κόστους χρήματος…

Η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη αυτό το έτους και το επόμενο. Αυτή ήταν η τρίτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018, με τους αναλυτές να περιμένουν άλλη μία αύξηση τον Δεκέμβριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε (και) χθες ότι δεν του αρέσει η απόφαση της Federal Reserve να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της

Όπως μεταδίδει το CNBC,  ο PotUS δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία δεν έχει πρόβλημα με τον πληθωρισμό και εκτίμησε ότι η κεντρική τράπεζα κινείται πολύ γρήγορα στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την άνοδο των τιμών.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας είχε προκαλέσει την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου ο οποίος είχε εκφράσει την ανησυχία του “για το γεγονός ότι φαίνεται να τους αρέσει να αυξάνουν τα επιτόκια”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το καλοκαίρι στο CNBC ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε εξάλλου ότι δεν είναι “ενθουσιασμένος” με τις αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ σε εκδήλωση με δωρητές του φέρεται να δήλωσε ότι ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Jerome Powell δεν είναι τελικά ο τραπεζίτης “φτηνού χρήματος” όπως ήλπιζε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here