Άλλος ένας «εκλεκτός» της Αριστοτέλους για τη διοίκηση ενός δημόσιου νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτηση του πριν διοριστεί.

Νέο πρόσωπο που θα καλύψει τη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή ΓΝ Λιβαδειάς-ΓΝ Θηβών θα πρέπει να επιλέξει ο Υπουργός Υγείας, καθώς ο Κώστας Τυρηνόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί μετά τις ενστάσεις γύρω από την επιλογή του.  Πρόκειται για το δεύτερο «εκλεκτό» της Αριστοτέλους που παραιτείται μετά τον Κωνσταντίνο Πατέρα. Θα είναι άραγε η τελευταία ή θα ακολουθήσουν και άλλες;

Η επιλογή του κ. Τυρηνόπουλου ήταν αντικείμενο αυστηρής κριτικής καθώς ο τίτλος σπουδών θεωρήθηκε ότι δεν επαρκεί για καλύψει τα προαπαιτούμενα προσόντα της προκήρυξης. Στην ανακοίνωση της παραίτησης του, πάντως, ο κ. Τυρηνοπουλος αναφέρει πως θα κινηθεί νομικά, υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να σταματήσει «αυτή η ανήθικη συμπεριφορά» προς το πρόσωπο του και να προστατεύσει την προσωπικότητα του.

Η ανακοίνωση:

«Κατέθεσα την παραίτηση μου στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, απο την θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΓΝ ΘΗΒΩΝ (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ». Είναι εξαιρετικά τιμητικό το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο Υπουργός, μου εμπιστεύτηκαν την θέση του Αναπληρωτή διοικητή. Θα εξαντλούσα όλες μου τις δυνάμεις, για να δικαιώσω αυτή την απόφασή τους.

Μου προκάλεσε κατάπληξη και αγανάκτηση το θράσος και η αλαζονεία που επέδειξαν κάποιοι , οι οποίοι θέλησαν να ορίσουν και να εισάγουν νέους όρους και κρίσεις όσον αφορά τα κριτήρια που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος/α για να ασχοληθεί με τα κοινά. Το ήθος μου και η υπερηφάνεια, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό το γεγονός με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.

Δεν θα μπώ σε αυτές τις μικροπρεπείς διαδικασίες,δεν είναι του χαρακτήρα μου. Κάποιοι με ανέντιμες μεθόδους ισχυρίζονται και διαδίδουν ψευδή και ανυπόστατα λόγια για εμένα, με σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη μου, καθώς και την αμφισβήτηση της προσωπικής και επαγγελματικής μου πορείας. Απο εδώ και στο εξής θα κινηθώ νομικά για να σταματήσει αυτή η ανήθικη συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου. Για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου, θα υποβάλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την άρση της προσβολής και τη μη επανάληψή της στο μέλλον, όπως και της ικανοποίησης της ηθικής βλάβης, δοθέντος ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητάς του, προστατεύεται και από το ίδιο το Σύνταγμα».

Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here