Ένας κύκλος κλείνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης για τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Στέλιο Κουτσιβίτη, ο οποίος αποχωρεί από την εταιρεία, έχοντας υποβάλει την παραίτησή του στους μετόχους του τουρκοαραβικού σχήματος.

Η παραίτησή του έρχεται, σε μία περίοδο κατά την οποία οι επενδυτές  της Jermyn Street, με τη συμβολή της AGC Equity Partners από το Λονδίνο, και τη συμμετοχή των επενδυτικών funds από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, αραβικών κεφαλαίων και του τουρκικού ομίλου της Dogus έχουν ολοκληρώσει ήδη την πρώτη φάση επενδύσεων στο συγκρότημα, το οποίο λειτουργεί ήδη από το τέλος Μαρτίου κάτω από το “βαρύ” όνομα της Four Seasons.

O νέος Αστέρας άνοιξε στο τέλος του περασμένου Μαρτίου σηματοδοτώντας μάλιστα και την είσοδο της Four Seasons στην ελληνική αγορά και πέρα από τις όποιες “παιδικές ασθένειες”οι κρατήσεις είναι πολύ θετικές  και “τρέχουν” με διψήφια ποσοστά αύξησης έναντι του αρχικά προσδοκωμένου.

Όσον αφορά την παραίτηση του κ. Κουτσιβίτη, ο ίδιος την αποδίδει σε προσωπική επιλογή και απόφαση,  δηλώνοντας ότι “κλείνει ένας κύκλος” για το έργο και το αποτύπωμα της επένδυσης είναι πολλαπλό, δεδομένου ότι τοποθετεί τη χώρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και στην επενδυτική εικόνα της Ελλάδας προς το εξωτερικό.

Με το νέο Four Seasons, το πρώτο για την ελληνική αγορά και την Αττική Ριβιέρα, δημιουργείται μία μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση του πολυτελούς τουρισμού στη χώρα. Για το ίδιο το συγκρότημα, υπάρχει μία σημαντική “παρακαταθήκη”, στο επόμενο management που θα αναλάβει να τρέξει τις επόμενες επενδύσεις στο εμβληματικό συγκρότημα της Βουλιαγμένης, που αφορούν τη μαρίνα αλλά και τις τουριστικές κατοικίες. Ειδικά για τη μαρίνα, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την αδειοδότηση με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα με ιδιώτη επενδυτή, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο και για αντίστοιχες επενδύσεις σε μαρίνες. Το σύνολο των επενδύσεων στο συγκρότημα στον ορίζοντα της επόμενης διετίας θα ξεπεράσει τα 650 εκατ. Ευρώ (μαζί με το κόστος για την απόκτηση της έκτασης) .

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο κ. Κουτσιβίτης είχε αναλάβει στον Αστέρα, πρίν από δύο χρόνια, τον Αύγουστο του 2017, προερχόμενος από τον όμιλο Γ. & Τ. Δασκαλαντωνάκη για να δημιουργήσει στον Αστέρα μία “στενά δεμένη διοικητική ομάδα” στην Astir Palace από την οποία, πέραν του ιδίου αποχωρεί και ο οικονομικός διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Αποστόλου.

Η τρίτη αποχώρηση δεν έχει να κάνει με την Astii Palace αλλά με την Four Seasons. Από τη θέση του γενικού διευθυντή του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace Hotel Athens αποχωρεί ο κ. Σαμ Ιωαννίδης, και στη θέση του αναλαμβάνει νέος γενικός διευθυντής από την αμερικανική αλυσίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here