Περαιτέρω λάμψη και οφέλη στη καθημερινότητα των πολιτών αναμένεται να προσδώσουν τα μεγάλα έργα πεζοδρόμησης και η δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην εμβληματική Αττική Ριβιέρα.

Το ΤΑΙΠΕΔ και η Περιφέρεια Αττική προχωρούν – με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης – στο μεγάλο αυτό project που, αν συνδυαστεί επίσης με το μεγάλο project του Ελληνικού αναβαθμίζει τη ποιότητα του αστικού χώρου της ευρύτερης περιοχής των Νοτίων Προαστίων.

Παράλληλα, προσελκύει νέες οικονομικές δραστηριότητες έχοντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον των αστικών κέντρων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που θα οδηγήσει σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτά επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τις επίσημες «υπογραφές» της σχετικής σύμβασης συνεργασίας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδη.

Ειδικότερα, το έργο το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση  καθώς είναι ήδη ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με προϋπολογισμό 24.7 εκ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Το  αντικείμενο του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα –  Αστικός Περίπατος»  αφορά το πρώτο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ειδικότερα την ενοποίηση της αστικής ακτογραμμής του Νομού Αττικής, μέσω ενός ενιαίου δικτύου πεζοδρόμου-ποδηλατοδρόμου-που εκτείνεται από το Δήμο Καλλιθέας έως το Δημαρχείο του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, διασχίζοντας έξι Δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης). Το εκτιμώμενο συνολικό μήκος είναι 13,5 χιλιόμετρα.

Στόχος του Έργου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2025, είναι η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αποδίδεται στους πεζούς και τους ποδηλάτες όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Βάιος Κρόκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here