Γράφει η «ξενοδόχος»

Θετικά είναι τα νέα από το Ελευθέριος Βενιζέλος για τον Ιούνιο, με την άνοδο στη διεθνή κίνηση του αεροδρομίου να επιστρέφει σε διψήφιο ποσοστό για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2019, η επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο ελληνικό αεροδρόμιο έφθασε σε επίπεδα άνω των 11 εκατομμυρίων. Με βάση τα προσωρινά στοιχεία του αεροδρομίου, για την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου του 2019,  η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 11,26 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7,7%.

Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε υγιή, όπως χαρακτηρίζεται από τους επιτελείς του αεροδρομίου, ανάπτυξη της τάξης του 4% και 9,5% αντίστοιχα.

Θετική πορεία κατέγραψε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου τον Ιούνιο του 2019, φθάνοντας τα 2,61 εκατ. επιβάτες και σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7,6%. Οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν μικρή άνοδο της τάξης του 1,9%, ενώ οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν δυναμική άνοδο κατά 10,3%.

Όσον αφορά τον αριθμό των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2019, υπήρξε επίσης αύξηση κατά 6,4% με τις συνολικές πτήσεις να φθάνουν τις 100.969. Οι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν σημαντική άνοδο σε σχέση με το 2018 (+10,2%), ενώ και οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν υγιή αύξηση, στο επίπεδο του 3,8%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here