Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κάλυψη από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Μία μόνο μέρα, μετά την υπογραφή του πρακτικού συμφωνίας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ για την υπογραφή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το προεδρείο της συνδικαλιστικής οργάνωσης παραιτήθηκε.

Το συνδικαλιστικό ντόμινο κατέρρευσε όταν απέσυρε την υπογραφή του (από το πρακτικό που ο ίδιος είχε υπογράψει μια μέρα πριν) ο Γενικός Γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ Βασίλης Βάκος.  Προφανώς η περίεργη συμπεριφορά εδράζεται σε οδηγίες  από κάποιο κομματικό επιτελείο αφού ο κ. Βάκος εκλέγεται με υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά, ο Βασίλης Βάκος παραιτήθηκε από τη θέση του Γ.Γ. της ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Στη συνέχεια παραιτήθηκε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ κ. Δημήτρης Φούκας -εκλέγεται με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ- αφού, χωρίς την υπογραφή του κ. Βασίλη Βάκου δεν μπορούσε να τεθεί σε ισχύ η –μετά κόπων, βασάνων και απεργιών συμφωνηθείσα- Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τη διοίκηση.

Σήμερα συνεδριάζει  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ ΟΤΕ για να εκλέξει νέο Πρόεδρο και Γραμματέα οι οποίοι προφανώς θα ξεκινήσουν από την αρχή τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ για μια …νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here