Μέσω δύο αποφάσεων του ΣτΕ επήλθε η παραγραφή των φορολογικών αδικημάτων όσων περιλαμβάνονται στη Λίστα Λαγκάρντ, η οποία, επί της ουσίας, ουδέποτε αξιοποιήθηκε από τις φορολογικές αρχές.

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στα της λίστας Λαγκάρντ δίνοντας νέα στοιχεία για την επεξεργασία της και ανακοινώνοντας ουσιαστικά την μη αξιοποίησή της.

Όπως είπε «στη λίστα Λαγκάρντ υπήρχαν 1.727 ΑΦΜ.

Από αυτά τον Μάρτιο του 2017 «πήραμε όλο το πακέτο, δηλαδή 1.228 ΑΦΜ για τα οποία δεν υπήρχε εντολή ελέγχου από τον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Με τις δύο αποφάσεις του ΣτΕ παραγράφηκαν υποθέσεις.

Έτσι η αξιοποίηση κατέστη αδύνατη πλην όσων υποθέσεων πρόκυπτε αδικαιολόγητος πλούτος από την μια χρονιά στην άλλη. Βρέθηκαν 75 τέτοιες υποθέσεις εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν 71».

Παράλληλα ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής της Έκθεσης Απολογισμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 2017 και προγραμματισμού των δραστηριοτήτων της για το έτος 2018 δέχθηκε έντονη κριτική και επίθεση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική των κατασχέσεων ακόμη και για μικροποσά.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here