Ενώ αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από τον OPEC, ξεπέρασαν τα 80 δολάρια το βαρέλι οι τιμές για το αργό πετρέλαιο brent σήμερα στο πρωί στην αγορά του Λονδίνου, αν και οι συναλλαγές δεν είναι συγκριτικά μεγάλες όπως στο κλείσιμο της ημέρας. Αυτή τη στιγμή η τιμή βρίσκεται στα 80,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ με ακόμα μικρότερες συναλλαγές έφθασε νωρίτερα στα 80,9 δολάρια.

Αντίστοιχα άνοδο σημειώνει το αργό πετρέλαιο αμερικανικού τύπου WTI που ξεπέρασε τα 76 δολάρια το βαρέλι και διαπραγματεύεται στα 76,20 δολάρια. Στις αγορές πετρελαίου βεβαίως, ακόμα και αν ένα βαρέλι λείπει, η τιμή που δίνει ο αγοραστής του τελευταίου βαρελιού το οποίο δεν είναι άμεσα διαθέσιμο καθορίζει την τιμή…

Ωστόσο οι μικρότερες σχετικά συναλλαγές και η άνοδος των τιμών πριν αποφανθεί ο OPEC δίνουν την εντύπωση πως πρόκειται για traders οι οποίοι στοιχηματίζουν έχοντας το ατού του επερχόμενου χειμώνα.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενόψει σημαντικής ανακοίνωσης από τον OPEC για τα τεκταινόμενα στην αγορά πετρελαίου, όπου οι παραγωγοί αργού θα δώσουν συνολική  εικόνα της αγοράς.

Είναι σαφές ότι οι ανακοινώσεις μετά από τη νέα ανοδική κίνηση των τιμών, θα είναι καθοριστικές, καθώς θα αποδείξουν αν οι αγοραστές δικαίως ώθησαν τις τιμές υψηλότερα σε σημεία καθοριστικών τεχνικών αντιστάσεων την τελευταία τριετία αλλά και παλαιότερα ή υπερβάλλουν έχοντας στόχο να διαμορφώσουν τιμές που θα τους βοηθήσουν να πουλήσουν με καλά κέρδη.

Οι τιμές σημειώνουν άνοδο για έκτη διαδοχική ημέρα, και έχουν επανέλθει σε υψηλό τριετίας από τον Οκτώβριο του 2018.

Νίκος Κωτσικόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here