Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ναυπηγικού κλάδου, μια εταιρεία shipbroking δημοσίευσε και ανέλυσε μια επίσημη έκθεση βιωσιμότητας, που σηματοδοτεί τη δέσμευσή της σε εννέα πρότυπα περιβαλλοντικής, βιωσιμότητας και διακυβέρνησης (ESG). Πρόκειται για την Anastasopoulos Shipbrokers οποία δημοσίευσε την εν λόγω έκθεση που Η αξιολογείται από ανεξάρτητο τρίτο αξιολογητή.

Ο ιδρυτής Πάρης Αναστόπουλος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία υποβλήθηκε σε αυτή την αυστηρή διαδικασία: «Βιώσαμε τον καταστροφικό αντίκτυπο τα έτη της οικονομικής, υγείονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης στην Ελλάδα, τόσο σε ευάλωτα άτομα όσο και σε επιχειρήσεις, και ως ομάδα αισθανθήκαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι. Δεν έχει σημασία εάν αυτό το κάτι είναι μικρό ή μεγάλο, στόχος είναι να βοηθήσουμε την κοινότητά μας. Καθώς αρχίσαμε να μελετάμε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και τις ευρύτερες κατευθυντήριες γραμμές ESG, στοχεύσαμε να συμπεριλάβουμε ζητήματα όπως η ισότητα των αμοιβών, η διαφορετικότητα και ο αντίκτυπος ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος.

“Με τον καιρό, συνειδητοποιήσαμε ότι βελτιώνοντας το περιβάλλον, την τοπική μας κοινότητα και τη δική μας εταιρεία, θα μπορούσαμε ταυτόχρονα να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας στο πώς να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι συνάδελφοι και καλύτεροι γείτονες».

Εννέα τομείς διαμορφώνουν τη δέσμευση της εταιρείας στα πρότυπα ESG

Η εταιρεία shipbroking έχει δεσμευτεί για διαφάνεια και υπευθυνότητα σε διάφορους τομείς περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης:

• Περιβαλλοντική πιστοποίηση για την εφοδιαστική της αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένων των πωλητών που έχουν επιλεγεί για τον νέο της χώρο γραφείων
• Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και αυξημένη χρήση πράσινης ενέργειας
• Ανακύκλωση και μείωση της χρήσης πλαστικού
• Μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής συνεργασίας με έναν οργανισμό παραγωγής φυκιών
• Δέσμευση σε κοινωνικές πρωτοβουλίες
• Ίσες αμοιβές και ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας
• Ένας βιοφιλικός και εργονομικός χώρος εργασίας
• Υιοθέτηση ενός επίσημου Χάρτη Διαφορετικότητας και τεκμηριωμένη αύξηση της ένταξης στο προσωπικό
• Συμμετοχή σε πρωτοβουλίες πείνας και υγιεινής που εξυπηρετούν άτομα που βιώνουν έλλειψη στέγης
«Είμαστε χαρούμενοι που υπήρξαμε οι πρώτοι που αναλάβαμε αυτές τις δεσμεύσεις και θα χαρούμε να δούμε και άλλους μαζί μας», ανέφερε ο κ. Αναστόπουλος. «Είναι μόνο η αρχή αυτού του ταξιδιού, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό το ταξίδι θα μας πάει μακριά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ