Στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται για την ΠΟΑΔ, την έξαρση της πανδημίας καθώς καθώς και την πρόσφατη τροπολογία που αφορά τον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αναφέρθηκε ο κ. Παναγιώτης (Τάκης) Μιχαλόπουλος, Ασφαλιστικός Πράκτορας, Πρόεδρος, Πανελλήνια  Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ)  στο πλαίσιο του Insurance Intermediaries Forum με θέμα ” Οι λύσεις της Ασφαλιστικής Αγοράς εν καιρώ COVID-19″.

Το πρωτοποριακό B2B και B2C συνέδριο, με σημαντικούς ομιλητές, εξειδικευμένα panels και ειδικές παρουσιάσεις, με όλες τις τελευταίες τάσεις και λύσεις για τα νέα ασφαλιστικά προϊόντα, διεξάγεται σήμερα και μεταδίδεται μέσα από τη LiveOn, την πλατφόρμα διοργάνωσης ψηφιακών συνεδρίων και εκθέσεων του ethosGROUP και φιλοξενεί στελέχη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των εταιρικών δικτύων πωλήσεων, καθώς  και κορυφαίους εκπρόσωπους όλων των ασφαλιστικών εταιρειών.

“Τεράστιο το πρόβλημα με την έξαρση της πανδημίας, έχει ανατρέψει σχεδιασμούς και δεδομένα. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση η ΠΟΑΔ έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Έχουμε επικεντρωθεί σε σειρά προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και συνεχίζουμε, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την ένταξη των διαμεσολαβητών στα προγράμματα ΕΣΠΑ, που βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να ενταχθούν”.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο, το θέμα της πρόσφατης τροπολογίας που κατατέθηκε δεν ήταν απαραίτητη αυτή την εποχή. “Η ΠΟΑΔ εκφράζει την συλλογικότητα στην πράξη και μπορεί να παρέχει την απαραίτητη ενότητα. Υπάρχει γενικότερα στον κλάδο θέμα συλλογικότητας και ενότητας, στο οποίο η ΠΟΑΔ μπορεί να αποτελέσει μπούσουλα. Πρέπει να υπάρχει σωστή εκπαίδευση και να μην υπάρχει χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση, γιατί αυτή δεν μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη”.

Τέλος, επεσήμανε πως η πολιτεία εμφανίζεται αρνητική στο να συμβάλλει από μεριά της στην ασφάλιση κίνδυνων περιουσίας με την μορφή κάποιων φοροαπαλλαγών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here