Η χρονική διάρκεια του νέου νομοθετικού πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη και τα κριτήρια επιλογής των κόκκινων δανειοληπτών που θα ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της νέας συνάντησης που θα έχουν σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 στο Μέγαρο Μαξίμου στελέχη της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών.

Μέσω τηλεδιάσκεψής, στην κυβερνητική σύσκεψη θα παρέμβουν και οι εκπρόσωποι της Τρόικας που έχουν μελετήσει το νέο νομοσχέδιο κι έχουν διατυπώσει αρκετές ενστάσεις.

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποδεχθεί ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια ενός έτους. Εξαίρεση μπορεί να αποτελέσουν οι άνεργοι και οι ανάπηροι για τους οποίους μπορεί να διαρκέσει τρία χρόνια. Μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με βασικό αίτημα των τραπεζών τον υποχρεωτικό έλεγχο όλων των αιτήσεων που εκκρεμούν στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί. Στόχος είναι να διαπιστωθεί το κατά πόσον πληρούν τα κριτήρια του νόμου και μπορούν να λάβουν προσωρινή προστασία για την πρώτη τους κατοικία έως την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Η ένταξη δανείων ελεύθερων επαγγελματιών με εγγύηση πρώτη κατοικία έχει ήδη μπει στο στόχαστρο ειδικά λόγω των «γενναιόδωρων» ορίων που θέτει ο νέος νόμος. Το όριο των 12.500 ευρώ (για το εισόδημα) κρίνεται ιδιαιτέρως υψηλό για αυτή την κατηγορία ιδίως εάν ληφθεί υπόψη ότι εννιά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα χαμηλότερο των 7.000 ευρώ…

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here