Το εμβληματικό διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι θα αλλάξει τελείως πρόσωπο.

Η διοίκηση του ΟΤΕ έχει αποφασίσει να το ανακαινίσει, με στόχο να μετακομίσουν εκεί όλοι οι εργαζόμενοι (περίπου 1.200) που σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένο κτίριο στην Παιανία, ιδιοκτησία της PRODEA Investments ΑΕΕΑΠ.

Ο προϋπολογισμός του έργου της ανακαίνισης είναι της τάξης των 25 εκατ. ευρώ.

Στους 13 ορόφους του πολυγωνικού κτιρίου στο Μαρούσι, εργάζονται σήμερα περίπου 2.600 άτομα. Μετά την ανακαίνιση και την ανακατασκευή του θα μπορεί να στεγάσει περίπου 4.000 εργαζομένους.

Μια ακόμη ανακαίνιση η οποία μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα έχει αποφασίσει ο ΟΤΕ και για ένα άλλο κτήριό του, με την ονομασία ΥΜΑ-ΝΥΜΑ επί των οδών Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου. Η ανωδομή του ανέρχεται σε 35.600 τ.μ. και η συνολική του δόμηση μαζί με τα υπόγεια σε 42.700 τ.μ.

Η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ να φέρει τους 1.200 επιπλέον εργαζόμενους εντός του διοικητικού μεγάρου, μεταφέροντας τους από το μισθωμένο κτίριο της Παιανίας, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια μείωσης του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΤΕ Estate διαθέτει ακίνητη περιουσία, συνολικής εμπορικής αξίας περίπου 0,83 δισ. ευρώ βάσει της εκτίμησης που έγινε στο τέλος του 2018 από την εκτιμητική εταιρεία ΠΕΙΡΑΙΩΣ Real Estate.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here