Γράφει η «ξενοδόχος»

Ηταν ένα από τα ακίνητα- φιλέτα της συμπρωτεύουσας, το οποίο φαίνεται ότι προορίζεται και αυτό για ξενοδοχείο. Ο λόγος για το «Μέγαρο Κιτρικής» στη γωνία των οδών Τσιμισκή 1 και Κατούνη, το οποίο είχε βγεί στο ηλεκτρονικό σφυρί μέσω της πλατφόρμας eauction και περνά τώρα υπό τον έλεγχο των ισραηλινών της Fattal. Η τελευταία έχει μισθώσει, ως γνωστόν, το πρώην Εsperia της οδού Σταδίου στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε πραγματοποιήσει ο ΕΦΚΑ προκειμένου να προχωρήσει στην ολική αναμόρφωσή του για τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου.

Αντίστοιχα είναι τα πλάνα για τη δημιουργία ξενοδοχείο και για το Μέγαρο Κιτρικής στη Θεσσαλονίκη, που αποτελείται από μία ημιτελή, πολυώροφη οικοδομή συνολικού εμβαδού 4.589 τ.μ. με οφειλέτη την εταιρεία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», ενώ η τιμή της πρώτης προσφοράς  είχε οριστεί στα 5,4 εκατ. ευρώ. Το τίμημα με το οποίο φαίνεται ότι πλειοδότησαν οι Ισραηλινοί της Fattal είναι σημαντικά υψηλότερο και κινείται στην περιοχή των 9 εκατ. ευρώ. 

Ο όμιλος Fattal, με ιδρυτή τον David Fattal, o οποίος ξεκίνησε από πολύ νωρίς στον τομέα της φιλοξενίας τη δεκαετία του ‘80 για να ιδρύσει το 1998 τα Fattal Hotels, διαθέτει αυτή την στιγμή στο χαρτοφυλάκιό του πάνω από 200 ξενοδοχεία, με 35.760 δωμάτια και 14.000 εργαζομένους σε 18 χώρες σε Ευρώπη και Ισραήλ.

  • «Πρόκειται για το μεγαλύτερο όμιλο φιλοξενίας στο Ισραήλ με 16.700 δωμάτια υπό τη διαχείρισή του», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το 2007 η αλυσίδα αποφάσισε να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη ανοίγοντας το πρώτο της ξενοδοχείο στο Βερολίνο κι εν συνεχεία, σταδιακά, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελβετία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία, η Ιταλία, κ.α.. Το μεγάλο «άλμα» πραγματοποιήθηκε πρίν από μία δεκαετία όταν ο όμιλος προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά ενός χαρτοφυλακίου 12 ξενοδοχείων στο Ισραήλ, ενώ ισχυρή παρουσία με 45 ξενοδοχεία διαθέτει πλέον και στη Γερμανία. Ο όμιλος διαθέτει παρουσία, μέσω κοινοπρακτικού σχήματος και στην Κύπρο, ενώ στα υπό διαχείριση brands του ομίλου περιλαμβάνονται τα Leonardo, Herods, U Hotels, Hotel Rothschild 22 και NYX Hotels.

Το 2019 σηματοδότησε την έλευση του ομίλου και στην Ελλάδα μέσω του brand της Leonardo Hotels & Resorts, με δύο ξενοδοχεία το 5άστερο Leonardo Kolymbia Resort στη Ρόδο και το Leonardo Royal Esperia Palace Hotel Athens όπως θα μετονομαστεί το πρώην Esperia. Η Leonardo Hotels Greece είναι κομμάτι της Leonardo Hotels & Resorts, η οποία ανήκει στην Fattal Hotels και την ISSTA Lines.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here