Νέα εικόνα θα έχει το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, το οποίο ανακαινίζεται με 40.000 τετραγωνικά εργασιακών χώρων να μετατρέπονται πλέον σε ευέλικτους, ανοικτούς χώρους εργασίας, οι οποίοι θα μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με τις ανάγκες και να μειώνουν ή να αυξάνουν αντίστοιχα τις θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία για το νέο Μέγαρο έδωσε από την χθεσινή, πρώτη ημέρα της Prodexpo, η Kρύστα Πετροπούλου, Member of Adv. Board of RICS Greece, Director, CREM Asset Management στον όμιλο OTE.

  • Στο νέο πλάνο, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι χώροι συνεργασίας, πολύ ανεπτυγμένη τεχνολογία για άμεση συνεργασία με όσους βρίσκονται με άλλους χώρους, αλλά και στόχευση και την κατά Well πιστοποίηση του κτιρίου, με χαρακτηριστικά όπως κλιματισμός με νωπό αέρα, άριστος εξαερισμός και φυσικό φως, σωστή ακουστική κ.ά.

Η κ. Πετροπούλου, αναφερόμενη στον ΟΤΕ, έκανε λόγο χθές για ένα παράδειγμα γρήγορης μετάβασης σε άλλο μοντέλο εργασίας λόγω της πανδημίας:

  • 13.000 εργαζόμενοι του Οργανισμού δουλεύουν πλέον από το σπίτι, σε ποσοστό 80%, την ώρα που παλαιότερα, μόνο 2.500 χιλιάδες υπάλληλοι του οργανισμού μπορούσαν να εργάζονται εκτός γραφείου.

Για την ίδια, η τηλεργασία ήταν κάτι που αναφέρονταν εκτεταμένα ως πιθανότητα και παλιότερα στον όμιλο, φέτος, ωστόσο, υποχρεωτικά επιβλήθηκε, με την παραγωγικότητα των εργαζομένων να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Παρ’ όλα αυτά δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα αν θα συνεχίσει και στο μέλλον.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το εργασιακό περιβάλλον απαιτείται να συνάδει με τις απαιτήσεις της εποχής. Ο όμιλος δείχνει να είναι προετοιμασμένος ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να δουλέψουν σε ασφαλείς συνθήκες ακόμα κι αν η τηλεργασία δεν συνεχιστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here