“Αρχή άνδρα δείκνυσι”, έλεγαν οι πρόγονοι και στην περίπτωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡταιριάζει γάντι”.
Η προαιρετική δημόσια πρόταση από την Reggeborgh Ellaktor Holding προς τους μετόχους της REDS ορίστηκε στα 2,48 ευρώ/μτχ προσφέροντας ένα καλό premium σε όσους μετόχους.
Διψήφιο premium σε επενδυτικούς καιρούς δύσκολους.
Με την διοίκηση να διευκρινίζει, πως δεν προτίθεται να βγάλει την-παλιά- Καμπάς από το χρηματιστήριο.
Ακριβώς όπως είχε πράξει και στην περίπτωση με την δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, προσφέροντας 1,75 ευρώ/μτχ πάλι μέσω RB Ellaktor Holding,
επίσης με τη δέσμευση της παραμονής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Με αυτές τις δύο κινήσεις, η πλευρά Reggeborgh/Holterman (Wessels) ενισχύει περαιτέρω τη μετοχική της παρουσία (στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ φθάνει το 46,14%) σε αμφότερες τις εισηγμένες.
  • Πρακτικά μέσω της ενδυνάμωσης της Reds θα επιδιωχθεί η αντικατάσταση κύκλου εργασιών και EBITDA από τις ΑΠΕ (πλέον περνούν στη Motor Oil) αναπτύσσοντας σημαντικά επενδυτικά προγράμματα (Cambas Project, Γούρνες κ.α).
Παράλληλα περνά τα κατάλληλα μηνύματα προς τους κατόχους ομολογιών του θηριώδους εταιρικού των 670 εκατ.€ (με κουπόνι 6,38%-λήξη 2024) προσφέροντας 1.010 στα 1.000 ευρώ, σε μία περίοδο που ομόλογο στην άρτια τιμή έκδοσης (100 ευρώ) ο ομολογιούχος “βλέπει με το κυάλι”.
Και μάλιστα δίνοντας δυνατότητα παράτασης πέραν της 21ης Σεπτεμβρίου.
Η πρόταση/διαδικασία ξεκίνησε από την 1η Αυγούστου.          
    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here