Προχωρά το μεγάλο deal ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ μεταξύ MOTOR OIL και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με τους μετόχους της δεύτερης να εγκρίνουν από τη σημερινή Έκτακτη ΓΣ, την απόσχιση του κλάδου των ΑΠΕ που τον έλεγχό τους θα αποκτήσει η πρώτη.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε από τη σημερινή έκτακτη Γ.Σ. της Ελλάκτωρ, η απόσχιση του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η δημιουργία νέας εταιρία την πλειοψηφία 75% της οποίας θα αποκτήσει η MOTOR OIL.

Οι ΑΠΕ θα περάσουν σε νέα εταιρία (SpinCo), ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Μαΐου, η MORE (Mοtor Oil Renewable Energy) και η Ελλάκτωρ θα συστήσουν από κοινού μια νέα Ανώνυμη Εταιρεία (HoldCo), στην οποία ο κατασκευαστικός όμιλος θα συμμετέχει με ποσοστό 25% και η MORE με 75%.

Στην έκτακτη Γ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ήταν παρόντες μέτοχοι που συνολικά κατείχαν το 87,96% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης και (το 99,97% ψήφισε υπέρ).

H MORE θα καλύψει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της HoldCo με μετρητά και η Ελλάκτωρ με εισφορά σε είδος. Κρίσιμες λεπτομέρειες του deal δημοσίευσε νωρίς το banks.com.gr αναφέροντας… https://banks.com.gr/otan-reggeborgh-prosferei-dipsifio-premium/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here