Με περισσότερα από 21 τρισεκατομμύρια δολάρια, οι ΗΠΑ κατέχουν τον τίτλο της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού παγκόσμιου ΑΕΠ. Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι μερικές επιλεγμένες πόλεις είναι υπεύθυνες για ένα μεγάλο μερίδιο της συνολικής οικονομικής παραγωγής της χώρας.

Αυτός ο μοναδικός τρισδιάστατος χάρτης από το HowMuch αποτυπώνει τις πόλεις που συμβάλλουν περισσότερο στην αμερικανική οικονομία.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: η περιοχή του μετρό της Νέας Υόρκης επισκιάζει σε μεγάλο βαθμό όλες τις άλλες περιοχές. Αυτό το σύμπλεγμα, το οποίο περιλαμβάνει το Νιούαρκ και το Τζέρσεϊ Σίτι, είναι μεγαλύτερο από τις περιοχές του μετρό που περιβάλλουν το Λος Άντζελες και το Σικάγο.

Rank Metro Area State codes GDP (2018)
#1 New York-Newark-Jersey City NY-NJ-PA $1.77T
#2 Los Angeles-Long Beach-Anaheim CA $1.05T
#3 Chicago-Naperville-Elgin IL-IN-WI $0.69T
#4 San Francisco-Oakland-Berkeley CA $0.55T
#5 Washington-Arlington-Alexandria DC-VA-MD-WV $0.54T
#6 Dallas-Fort Worth-Arlington TX $0.51T
#7 Houston-The Woodlands-Sugar Land TX $0.48T
#8 Boston-Cambridge-Newton MA-NH $0.46T
#9 Philadelphia-Camden-Wilmington PA-NJ-DE-MD $0.44T
#10 Atlanta-Sandy Springs-Alpharetta GA $0.40T
Total GDP $6.90T

 

Συγκεντρώνοντας όλες τις αστικές και αγροτικές περιοχές, κάθε αμερικανική πολιτεία μπορεί να συγκριθεί με το μέγεθος ολόκληρων χωρών.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Επιχειρήσεων, η πολιτεία της Καλιφόρνιας φέρνει ένα ΑΕΠ που ανταγωνίζεται το Ηνωμένο Βασίλειο στο σύνολό του.

Παρομοίως, το Τέξας ανταγωνίζεται τον Καναδά όσον αφορά την καθαρή οικονομική παραγωγή, παρά τη συνολική έκταση που είναι 15 φορές μικρότερη από αυτή του Μεγάλου Λευκού Βορρά.

Με τον COVID-19 να συνεχίζει να επηρεάζει δυσανάλογα τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας, πώς θα συγκρατηθούν τέτοιου είδους οικονομικές συγκρίσεις στο μέλλον;

Πηγή: visualcapitalist.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here