Άρχισαν οι κινήσεις των ισχυρών παικτών στη μετοχή της Lamda Development. Ετσι εξηγούν χρηματιστηριακοί κύκλοι τα τρία μεγάλα πακέτα, που άλλαξαν χέρια στην διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.
     Συγκεκριμένα, μέσω της αγοράς έγιναν, ένα για 250.000 μετοχές, ένα για 320.000 και ένα για 1,320 εκατ. και τα τρία στην τιμή των 7,50 ευρώ. Συνολική αξία στα 17 εκατ. Ευρώ, εύρος διακύμανσης στα 7,54€ -7,74€ και τελική τιμή στα 7,64 ευρώ.
      Δηλαδή και τα τρία δόθηκαν με μικρό discount.
     Για να δούμε και σήμερα και στη συνέχεια, και το σημαντικό σε ποια τιμή ανά μετοχή θα οριστεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
       Παράλληλα η αγορά περιμένει να δει εάν οι Λασκαρίδης, Σαραντίτης, Τσάκος, Παπαδημητρίου θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου  της Lamda
και στο project του Ελληνικού και βεβαίως ποια ηχηρά ονόματα.
  • Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές είναι οι αγοραστές των 3 πακέτων μετοχών της Lamda Development, τα οποία πούλησε χθες το επενδυτικό σχήμα VoxCove (κοινοπραξία της Olympia Group του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και της VNK Capital των φαρμακοβιομηχάνων Βασίλη και Νέλλης Κάτσου) που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο στην εταιρεία έπειτα από τον Όμιλο Λάτση.
  • Aγοραστές ήταν μεταξύ άλλων η HSBC και το Aμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Bienville με έδρα τη Νέα Υόρκη.Η συνολική αξία των μετοχών της Lamda Development (2,76% του μετοχικού της κεφαλαίου) που άλλαξαν χθες χέρια είναι 16,5 εκατ. ευρώ.H VoxCove είχε εξαγοράσει περίπου το 12,8% της Lamda στις 21 Δεκεμβρίου 2017 από την BLACKSTONE έναντι συνολικού τιμήματος 55 εκατ. ευρώ, με τιμή ανά μετοχή 5,4 ευρώ. Χθες πούλησε τη μετοχή της Lamda +38,9% υψηλότερα απ’ ό,τι την αγόρασε, αποκομίζοντας υπεραξία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here