Ξάφνιασε αρκετούς χρηματιστές, οι οποίοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον όμιλο Marfin Investment Group (MIG) και τις θυγατρικές του- κυρίως της εισηγμένης Attica Group-, η ισχυρή ανοδική αντίδραση που είχαν χθες και οι 2 μετοχές. Θεαματική κίνηση στο ταμπλό, που στάθηκε αφορμή για αναθέρμανση της εικοτολογίας για επίσπευση των διεργασιών στην ναυτιλιακή συμμετοχών.
   Συγκεκριμένα:
  • H μετοχή της Attica Group, με συναλλαγές 24.825 τμχ, τζίρο 32.188 ευρώ έδωσε ένα +7,32% στα 1,32 , υψηλό στα 1,345 και αποτίμηση στα 284,86 εκατ.
  • H MIG με τζίρο 300.954 ευρώ αντέδρασε +4,02% στα 0,101 ευρώ, με την αποτίμηση στα 94,89 εκατ.
Στην αγορά, στην Ακτή Μιαούλη, είναι γνωστό σε όλους πως οι διοικήσεις των MIG και Attica Group θεωρούν χαμηλό το τίμημα που έχουν προσφέρει, οι κατά καιρούς ενδιαφερόμενοι από funds μέχρι μεγαλοπαράγοντες του κλάδου. Μάλιστα, στις 29 Οκτωβρίου οι…ψίθυροι αποκάλυπταν, πως ο Ναπολιτάνος (Emanuele Grimaldi) έκανε πίσω αναφορικά με το ενδιαφέρον του για την εισηγμένη.
     Από την άλλη, ο ίδιος ο Θανάσης Παπανικολάου- επικεφαλής της MIG– είχε επιβεβαιώσει, πως τόσο ο όμιλος όσο η Attica (Kυριάκος Μάγειρας) θα επεδίωκαν να βγάλουν το 2019, να ενισχυθούν τα μεγέθη της ναυτιλιακής ώστε όταν θα έρθει η ώρα της πώλησης να έχουν διαπραγματευτική θέση ισχυρότερη απ΄ ότι τώρα. Και έχουν δίκιο, καθώς ένα fair value για την Attica εκτιμάται στα (τουλάχιστον ) 350 εκατ. €
       Συνεπώς, να περιμένουμε επίσπευση των διαδικασιών- κάτι που σχετίζεται άμεσα με την στάση της Πειραιώς- παρά την διακηρυγμένη θέση των Παπανικολάου- Μάγειρα ή πρόκειται, απλώς, για μια θεαματική κίνηση εντυπωσιασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here