Επιτέλους! Μία ορθολογική προσέγγιση του τραπεζικού κλάδου από έναν ξένο οίκο, καθώς οι περισσότεροι αναλυτές με τις αλλοπρόσαλλες και αντικρουόμενες εκθέσεις τους, περισσότερη σύγχυση παρά σωστή αποτίμηση προκαλούν.
   Εισαγωγή απαραίτητη με αφορμή την έκθεση της HSBC για το εγχώριο banking. Το έγκυρο τμήμα ανάλυσης εκτιμά, πως η αγορά θα συνεχίσει να δέχεται θετικές εκπλήξεις από την υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης, με θετικές αναθεωρήσεις των μακροοικονομικών προοπτικών και των θεμελιωδών μεγεθών των ελληνικών τραπεζών. 
    Ετσι η HSBC αναθεωρεί προς υψηλότερες τιμές και χρηματιστηριακή αξία για τους 4 τραπεζικούς ομίλους.
     Ωστόσο θα σταθώ στην εκτίμηση της για την Τρ. Πειραιώς, καθώς θέτει τον πήχη στα 4,40€ από τα 3,10€ δηλαδή περιθώριο ανόδου +44% .
 Ήδη η μετοχή της τρ. Πειραιώς βγάζει αντίδραση +269,26% για φέτος και όμως η αποτίμηση της φτάνει-δεν φτάνει τα 1,4 δισ.€ η δε τρέχουσα τιμή υπολείπεται, ολόκληρα 2,90 ευρώ από τα 6 € της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου του 2015, σε προσαρμοσμένη (r/s) τιμή.
     Ομως, ακόμη και εάν πάρει όλο το περιθώριο αντίδρασης, που υπολογίζει η HSBC, δηλαδή το +44% η αποτίμηση της τράπεζας δεν θα είναι πάνω από τα 1,950 δισ. €
        Είναι δυνατόν; Εσεις τι λέτε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here