Εγκρίθηκε, στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,  το ενημερωτικό για την εισαγωγή της Optima Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Αξίζει να σταθούμε σε μόνο μία λεπτομέρεια που αφορά το “έως 151,2 εκατ. ευρώ” της διαδικασίας.
Οι πρώτες αναφορές που είχαν γίνει για το ύψος της έκδοσης ήταν (με οροφή) τα 120 εκατ.€, για να ανέβει στη συνέχεια στα 130 εκατ. € επιβεβαιώνοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η εκ νέου αναθεώρηση και μάλιστα κατά 21,5 εκατ.€ προκάλεσε θετική έκπληξη καθώς έγινε γνωστή σε μία συνεδρίαση που ο τραπεζικός κλάδος ήταν στο στόχαστρο επιθετικών ρευστοποιήσεων, ο Τραπεζικός Δείκτης διόρθωσε -3,60% στη δεύτερη σερί αρνητική συνεδρίαση στο χρηματιστήριο και αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές.
   “Δείχνει” πολλά- προς κάθε κατεύθυνση η νέα στοχοθεσία, καθώς επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως “χρήμα επενδύσιμο” υπάρχει και μάλιστα περισσότερο όταν θεωρείται ότι η επιλογή πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις.
Εγγραφές στο τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου και αναλυτικά τα σχέδια της διοίκησης στην συνέντευξη του προέδρου της Optima Bank Γεώργιου Τανισκίδη στο ΧΡΗΜΑ, που μόλις κυκλοφόρησε-.   
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες Reggeborgh, Fiera Capital και K Hamboun θα είναι οι τρεις βασικοί επενδυτές (cornerstone investors). Θα βάλουν 41 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 10 εκατ. ευρώ βάζει η Motor Oil Hellas . Στα 7,2 ευρώ η ανώτατη τιμή διάθεσης.
  • Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ  αποφάσισε την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της «Optima Bank» σχετικά με τη δημόσια προσφορά και την παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων έως 21.000.000 νέων μετοχών (δημόσια προσφορά έως 19.950.000 νέων μετοχών και παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων έως νέων 1.050.000 μετοχών), με καταβολή μετρητών για άντληση κεφαλαίων ύψους έως 151.200.000 ευρώ, με αποκλεισμό (κατάργηση) του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ