Φρένο στον πληθωρισμό από τις αυξημένες τιμές στα καύσιμα για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, προοιωνίζεται η συμφωνία –επιτέλους- των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκ. βαρέλια ημερησίως από τον Αύγουστο, μέχρι και το τέλος του έτους

Οι χώρες του OPEC+ συμφώνησαν στην αύξηση της παραγωγής και εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση. Το αγκάθι βεβαίως στην επίτευξη της συμφωνίας την προηγούμενη φορά, ήταν η παραγωγή πετρελαίου για το 2022, όπου επικρατούσαν διαφορετικές απόψεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Εμιράτων.

Ωστόσο κι εδώ σύμφωνα με δημοσίευμα τους Reuters υπάρχει ρύθμιση για να αυξηθεί η παραγωγή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η ομάδα, που απαρτίζεται από τις χώρες του OPEC καθώς και πετρελαιοπαραγωγούς συμμάχους όπως η Ρωσία, συμφώνησε σε νέες κατανομές παραγωγής από τον Μάιο του 2022 για να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι o OPEC+μείωσε την παραγωγή κατά την ποσότητα-ρεκόρ των 10 εκατ. βαρελιών ημερησίως λόγω της πτώσης της ζήτησης που

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της, κατά το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, μετά τη νέα συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα στον OPEC+.

Ο Νόβακ είπε ότι η Ρωσία θα αρχίσει να αυξάνει τη μηνιαία παραγωγή της κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, από τον Αύγουστο και θα φτάσει στα επίπεδα παραγωγής που είχε πριν από την κρίση του κορωνοϊού, τον Μάιο του 2022. Η Ρωσία θα παράγει επιπλέον περίπου 21 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου τη χρονιά που διανύουμε και την επόμενη χρονιά, δήλωσε ο ίδιος.

Ο Νόβακ είπε επίσης, σε τηλεοπτικό κανάλι ότι ο προϋπολογισμός της χώρας θα έχει επιπλέον 5,4 δις δολαρίων με δεδομένη τη νέα συμφωνία και με μία μέση τιμή πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here