Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η περίοδος επανεπένδυσης μερίσματος-για όσους επενδυτές/κατόχους επέλεξαν να ξανα ρίξουν τα έσοδα από την διανομή σε αγορά επιπλέον μετοχών.

Ακολούθησε την Παρασκευή η εμφάνιση καθαρών αγοραστών– μέσω της υποκείμενης αγοράς- σε εύρος τιμών 12,67-12,95 με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η μετοχή καθώς σε λίγες μέρες ξεκινά το Μουντιάλ 2022- στο Qatar- και όπως αναμένεται τα…μηχανάκια θα πάρουν “φωτιά”.

Εναρξη, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου με πρώτο αγώνα το γηπεδούχο-διοργανωτή Κατάρ με τον Ισημερινό.

Και τα παιχνίδια Αγγλία-Ιράν, Σενεγάλη-Ολλανδία και ΗΠΑ-Ουαλλία Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Στις 18 Δεκεμβρίου ο τελικός και δεδομένου ότι θα έχει μεσολαβήσει το Road Show της Morgan Stanley για την ΕΧΑΕ στο Λονδίνο (τέλη Νοεμβρίου) ο Οργανισμός εκ των πραγμάτων θα είναι από τα “καυτά χαρτιά” των ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι με δύο αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, άνοιξε ο δρόμος για την εισαγωγή των παραδοσιακών τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ στο διαδίκτυο, ενώ προωθήθηκε η έναρξη του Eurojackpot.

Με την πρώτη απόφαση του υπουργού Οικονομικών ορίζεται ο κανονισμός διεξαγωγής μέσω διαδικτύου όλων των τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ που απορρέουν από την άδεια που κατέχει από το 2000 (ΚΙΝΟ, Lotto, Proto κ.λπ).

  • «Ο Κανονισμός εφαρμόζεται αποκλειστικά στα Τυχερά Παίγνια που διοργανώνει και διεξάγει ο Φορέας Εκμετάλλευσης μέσω του διαδικτύου βάσει του άρθρου 27 του ν. 2843/2000 (Α΄ 219) και της Σύμβασης Παραχώρησης»

Η δεύτερη απόφαση του υπουργού Οικονομικών αφορά στη χορήγηση της άδειας διεξαγωγής του Eurojackpot στον ΟΠΑΠ.

Το τίμημα της 10ετούς άδειας καθορίστηκε στο 1 εκατ. € και στην υπουργική απόφαση ορίζεται ότι ο ΟΠΑΠ θα καταβάλει το 30% των ακαθάριστων εσόδων του στο δημόσιο (GGR Tax). Η ισχύς της άδειας ξεκινά από την ημέρα διενέργειας της πρώτης κλήρωσης.

Το Eurojackpot θα διεξάγεται αποκλειστικά μέσω του επίγειου δικτύου, δηλαδή μέσω των πρακτορείων του ΟΠΑΠ. Προφανής στόχος της κυβέρνησης με την κίνηση αυτή, είναι η ενίσχυση των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πληγεί σημαντικά, τόσο από την εισβολή των νέων τυχερών παιγνίων (διαδικτυακά, VLTs), όσο και από την πανδημία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here