Στην εξαγορά του ναυπηγείου St. Johns Ship Building με έδρα τη Φλόριντα προχώρησε ο όμιλος Libra υπό τον Γιώργου Λογοθέτη, μέσω μιας θυγατρικής, της Americraft Marine. Το ναυπηγείο δραστηριοποιείται κυρίως στην κατασκευή και επισκευή πλοίων που συμμορφώνονται με τον νόμο Jones, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

«Με έμπειρους ηγέτες που έχουν εμπειρία δεκαετιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία και υφιστάμενες σχέσεις πελατών, η Americraft Marine και το St. Johns Ship Building θα βασιστούν και θα ενισχύσουν τον αμερικανικό στόλο, καλύπτοντας τις ανάγκες της κυβέρνησης και των πελατών, υποστηρίζοντας παράλληλα το οικονομικό και καθαρό ενεργειακό μέλλον της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Libra Group Λογοθέτης.

Σύμφωνα με την Americraft Marine είναι έντονη ανάγκη για σημαντική ναυπηγική ικανότητα στην περιοχή τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια προκειμένου να υποστηριχθεί η επερχόμενη ζήτηση για πλοία που κατασκευάζουν και εξυπηρετούν υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εξάλλουν η αμερικανική κυβέρνηση πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή, στηρίζοντας την υπεράκτια αιολική ενέργεια με στόχο τα επόμενα χρόνια να υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα προκειμένου να απαλλαγεί η οικονομία  από τις εκπομπές αερίων έως το 2050.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here