Ήταν αρχές Ιανουαρίου 2017, όταν ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανέλαβε τα ηνία της ΝΙΚΑΣ, με την ιστορική αλλαντοβιομηχανία σε φθίνουσα πορεία.
 Από τότε, στο σήριαλ διάσωσης και επαναφοράς της εταιρείας διαδραματίστηκαν αρκετά επεισόδια, με ένα από τα σημαντικότερα αυτό της πώλησης της Chipita στην πολυεθνική Mondelez.
  Ο καναδικός κολοσσός κατέβαλε περί τα 2 δισ.€ για ένα από τα μεγαλύτερα (και σε αξία) deals που έγιναν για ελληνικό όμιλο αλλά μία εξαίρεση είχε συζητηθεί-τότε- με σημασία.
  • Η εξαίρεση της ΝΙΚΑΣ από το όλο πακέτο, που περνούσε στα χέρια της Mondelez ήταν ένα από τα “κλειδιά” της συμφωνίας, που είχε αποφέρει 182 εκατ. στον μετρ.

Χρηματιστής, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη μεθοδολογία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου θεωρεί πως η ΝΙΚΑΣ εξαιρέθηκε για να ξανά “γυρίσει” σε κερδοφορία, να μεγεθυνθεί χρηματιστηριακά, να αποτελέσει “πωλήσιμο” asset.
    Η συζήτηση για την εταιρεία ξανά- ανοίγει, μετά τα 5 πακέτα μετοχών που πέρασαν στην χθεσινή συνεδρίαση. Το μεγάλο, για 831.000 τμχ στα 1,23 ευρώ, στην ίδια τιμή άλλα 2 των 34.170 και 34.712 και άλλα 2 των 34.170 αμφότερα στα 1,26 ευρώ.
     Μετά και την απόκτηση του ακινήτου στον Άγιο Στέφανο (έναντι 15,23 εκατ.€)
    Στα 1,26 ευρώ η μετοχή, στα 66,97 εκατ.€ η αποτίμηση της εισηγμένης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here