Σημαντική για το μέλλον της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που αναμένεται να εγκρίνει και να επικυρώσει την εισήγηση του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα για την ανάληψη της θέσης Υποδιοικήτριας της ΤτΕ από την κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Στις 10 Μαρτίου αποχωρεί ο κ. Θ. Μητράκος του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται και τη θέση του θα αναλάβει η κα Παπακωνσταντίνου. Με την τοποθέτηση του Θεόδωρου Πελαγίδη και της Χρ. Παπακωνσταντίνου ολοκληρώνονται οι αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της κεντρικής μας τράπεζας.

Η κα Παπακωνσταντίνου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Από το 2017 ασκεί καθήκοντα προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της PQH Ενιαίος Εκκαθαριστής Α.Ε.

Υπηρέτησε ως γενική γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και ως γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (2012-2014), συμμετέχοντας παράλληλα στην ομάδα διαπραγμάτευσης των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής.

Διετέλεσε εθνικός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), στις ομάδες υψηλού επιπέδου του ΟΟΣΑ και στις υπουργικές συνεδριάσεις του ΟΟΣΑ ως αναπληρωτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here