Γράφει η «ξενοδόχος»

 

Εμπιστοσύνη και μάλιστα με το …παραπάνω στον ελληνικό τουρισμό και στο ‘’brand’Eλλάδα.

Ετσι εξέλαβε η αγορά το τίμημα των 125 εκατ. ευρώ που προσφέρθηκε από την Hines με κεφάλαια και από την Ηenderson Park για το εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα Καψή -Out of the Blue Capsis στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, έχοντας μεγάλη διαφορά, 40 εκατ. ευρώ, από την MHV, το κοινό σχήμα των Prodea Investments ΑΕΕΑΠ- Invel και Yoda Group του Γιάννη Παπαλέκκα για επενδύσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Στο σχήμα Hines- Δασκαλαντωνάκη, το ξενοδοχειακό θέρετρο Καψής στην Αγία Πελαγία

  • Η MHV προσέφερε κοντά στα 87 εκατ. ευρώ, ενώ ‘’τυπική’’ ήταν η συμμετοχή της Πειραιώς λίγο κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ, προκειμένου ουσιαστικά να διασφαλίσει τα δάνειά της στην εταιρεία.

Η πρόσκληση διενέργειας των ανεξάρτητων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την πώληση του συνόλου του ενεργητικού της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ» είχε δημοσιευθεί στις 18 Μαΐου, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το τεύχος του διαγωνισμού είχαν λάβει ουκ ολίγοι ενδιαφερόμενοι, δεκάδες, κατά τις πληροφορίες, ωστόσο η αγορά είχε ως δεδομένο ότι ο διαγωνισμός ήταν για λίγους.

Το δίδυμο των Hines- Henderson που πρωτοξεκίνησε τις επενδύσεις στον τουρισμό στην Ελλάδα με το σημερινό Grand Hyatt στη λεωφόρο Συγγρού, εν έτει 2017, είχε προχωρήσει στις αρχές του 2020 και σε μία ακόμη πολύ σημαντική συμφωνία, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ, επίσης στην Κρήτη για ένα χαρτοφυλάκιο 5 ξενοδοχείων στα οποία μάλιστα ήδη έχει προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης.

Με τη νέα αυτή κίνηση ενδυναμώνεται ουσιαστικά η θέση τους σε έναν από τους πιο ‘’δυνατούς’’ ελληνικούς προορισμούς όπως είναι η Κρήτη, όπου οι προοπτικές για τη μετά Covid 19 περίοδο θα είναι, όπως εκτιμάται, ανοδικές ειδικά για μονάδες υψηλών προδιαγραφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here