Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 12.00 η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρεθεί λύση για τη μείωση των τιμών και χρεώσεων όσον αφορά κυρίως τα data.

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση βρίσκεται  σε «διαπραγματεύσεις» με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ενώ πριν λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης είχε  προτρέψει τους παρόχους να μειώσουν τις τιμές.

  • «Είναι αναγκαίο οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να αναπροσαρμόσουν τις τιμολογιακές τους πολιτικές προς τα κάτω, καθαρές κουβέντες, καθαρές λύσεις» είχε τονίσει ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι το κόστος των δεδομένων στην Ελλάδα παραμένει πολύ υψηλό.

Πηγές της αγοράς, μιλώντας στο banks.com.gr ανέφεραν ότι η συνάντηση απέδωσε καρπούς και προς αυτή την κατεύθυνση αναμένονται ακόμη και σήμερα σχετικές ανακοινώσεις από τις εταιρείες.

Έκθεση Κομισιόν: Ακριβά τα data στην Ελλάδα

Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα βρίσκεται στην ομάδα των τεσσάρων συνολικά χωρών που έχουν τις πιο ακριβές τιμές στα data.

H αυξημένη τιμή οφείλεται στο τέλος που κυμαίνεται από 12 % έως 20%, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, καθώς και στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ που ανέρχεται στο 24%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η φορολογία να επιβαρύνει την τελική τιμή από 39% έως και 49%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here