Βέβαιος ότι τη σεζόν 2022-23 η ΑΕΚ θα αγωνίζεται στο σπίτι της εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand), σε συνέντευξή του στο Open.

Ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγια-Σοφιάς» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το μεγάλο έργο οδεύει προς της ολοκλήρωσή του, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να παίζει η «Ένωση» από το πρώτο ματς της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου στο νέο της γήπεδο.

Το παρασκήνιο πώλησης του ΜΙΝΙΟΝ και το επενδυτικό πλάνο 50 εκατ.

«Είχα στο νου μου ότι δεν πρόκειται να γίνει γρηγορότερα από πέντε χρόνια, αλλά ούτε εγώ είχα φανταστεί ότι θα παραδοθεί τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και θα έκανε 10 χρόνια η ολοκλήρωσή του! Τη σεζόν 2022-23 η ομάδα θα κάνει τα παιχνίδια της εδώ. Η προσπάθεια γίνεται ώστε να γίνει και το πρώτο ματς της σεζόν εδώ. Είμαστε στο κρίσιμο 8μηνο», ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος, προσθέτοντας:

«Πρώτη φορά με βεβαιότητα σας λέω ότι δεν υπάρχει τώρα κανένα εμπόδιο και εκκρεμότητα. Μένει να γίνει ο μηχανισμός του γηπέδου, ο χλοοτάπητας που θα μπει τελευταίος και τα περιβάλλοντα έργα. Θα γίνουν τεστ event, αλλά και 1-2 φιλικά παιχνίδια. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας, όσο κι αν κουραστήκαμε, ότι δεν θα ολοκληρωθεί».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «θα είναι ένα γήπεδο κόσμημα, χωρίς δανεισμό και υποχρεώσεις. Το τελικό γήπεδο θα είναι μοναδικό στην ακουστική του. Φανταστείτε 31.000 άτομα… Το γήπεδο θα πιστοποιηθεί με 4 αστέρια απ’ την UEFA και FIFA θα είναι ικανό για τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι πρωταθλητές των κατασκευών επενδύουν 100 εκατ. ευρώ δίπλα από το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης