Γράφει η «ξενοδόχος»

Σε επίπεδα πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί η συνολική επένδυση για τη μετασκευή του ιστορικού ΜΙΝΙΟΝ στην οδό Πατησίων, για το οποίο χθες προσωρινή ανάδοχος κατέληξε η Dimand.

Η εταιρεία, με ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο τον Δημήτρη Ανδριόπουλο κατέβαλε το υψηλότερο τίμημα, κοντά στα 26 εκατ. ευρώ για την πώληση του μεγαλύτερου τμήματος του ακινήτου που ανήκει στη Folli Follie και έχει ενταχθεί στο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Οι επενδυτές που συνεργάζονται με την ισραηλινή αλυσίδα Brown Hotels υπέβαλαν τη δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά, ήτοι κοντά στα 25 εκατ. ευρώ.

Στους (πέντε συνολικά) αρχικά ενδιαφερόμενους ήταν μία ακόμη πρόταση για ξενοδοχείο από επενδυτικό σχήμα που συνεργαζόταν με την ξένη αλυσίδα Radisson, η ισραηλινή Zoia η οποία έχει ήδη ‘’χτίσει’’ ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο, καθώς και η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ.

Οσον αφορά τώρα την πρόταση της Dimand σύμφωνα με πληροφορίες αυτή θα οριστικοποιηθεί μετά τις οριστικές μελέτες για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Η συναλλαγή πάντως εκτιμάται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021, όπως άλλωστε και η καταβολή του μεγαλύτερου μέρους του τιμήματος- εφόσον φυσικά όλα εξελιχθούν ομαλά.

Σημειώνεται εδώ ότι στη Folli Follie ανήκει το μεγαλύτερο κομμάτι του ακινήτου που έχει προκύψει από τη συνένωση 5 μικρότερων κτιρίων, ενώ στους λοιπούς μικροϊδιοκτήτες ανήκουν ακόμη και κληρονόμοι της οικογένειας Γεωργακά, ιδρυτή του γνωστού πολυκαταστήματος στην μεταπολεμική περίοδο της χώρας.

Το πλάνο της Dimand, η οποία, όπως είναι γνωστό έχει ακόμη ένα μεγάλο project στα πέριξ της Ομόνοιας (σ.σ. αυτό για την μετατροπή σε ξενοδοχείο του Σαρόγλειου Μεγάρου πάνω στην πλατεία από κοινού με την από κοινού με την Prodea Investments ΑΕΕΑΠ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης- EBRD) περιλαμβάνει τη δημιουργία στο ΜΙΝΙΟΝ μιας ανάπτυξης με μικτές χρήσεις που θα περιλαμβάνουν γραφεία, καταστήματα, χώρους εστίασης και μπορεί και κάποιους χώρους κατοικιών.

Ο  επικεφαλής της Dimand κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος έχει θέσει ως κεντρική στρατηγική της εταιρείας τη συμμετοχή της σε μεγάλα projects αναπλάσεων, πολύ περισσότερο δε σε συνεργασία με τους στρατηγικούς της εταίρους, την EBRD και την HIG.

Είναι γνωστή άλλωστε η πρώτη μεγάλη κίνηση της εταιρείας και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης για τη μετατροπή των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στον Πειραιά σε σύγχρονους γραφειακούς χώρους.

Επιπλέον, ένα ακόμη μεγάλο project σε αυτόν τον τομέα από κοινού με την Prodea Investments και την EBRD είναι και αυτό για την ανάπλαση του Πύργου Πειραιά, ιδιοκτησίας του δήμου, όπου ήδη αυτή την περίοδο ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πραγματοποιεί εργασίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here