Κοντά σε συμφωνία για τη διάσωση της Notos Com Συμμετοχές βρίσκονται οι τράπεζες και η Pillarstone. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας που διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, τα πολυκαταστήματα Notos και Notos Home, προβλέπει κούρεμα απαιτήσεων σε ποσοστό 75% (επί συνόλου 152 εκατ. ευρώ δανεικών υποχρεώσεων του ομίλου) αλλά και στην εισφορά «φρέσκου χρήματος» ύψους 25 εκατ. ευρώ από κοινού με την Pillarstone, η οποία αναμένεται να αναλάβει τη διαχείριση της αναδιάρθρωσης.

Η νέα χρηματοδότηση προβλέπεται να χορηγηθεί σε στάδια, και εφόσον ακολουθηθεί το πλάνο και λειτουργικής αναδιάρθρωσης του ομίλου. Επικεφαλής της διοίκησης παραμένει η οικογένεια Παπαέλληνα και ειδικότερα ως πρόεδρος ο κ. Μιχάλης Παπαέλληνας, ωστόσο στο management θα προστεθούν στελέχη που θα εγκρίνουν Pillarstone και τράπεζες.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι διαπραγματεύσεις οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Εφόσον οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις, η Notos Com θα είναι η δεύτερη εταιρεία, μετά την Famar, που θα περάσει στην πλατφόρμα διαχείρισης της Pillarstone. Το σχέδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προβλέπει, μεταξύ των άλλων τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της που είναι ζημιογόνες.

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της, το σύνολο των υποχρεώσεών της στις 31 Δεκεμβρίου 2016 ανερχόταν σε 230,760 εκατ. ευρώ, με τις τραπεζικές υποχρεώσεις να διαμορφώνονται στα 152 εκατ. ευρώ.

Στη χρήση του 2016 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε σε 114,724 εκατ. ευρώ από 113,150 εκατ. ευρώ το 2015 ενώ οι συνολικές ζημιές μετά από φόρους της εταιρείας για το 2016 ανήλθαν στο ποσό 14,251 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,169 εκατ. ευρώ το 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here