Νέο επεισόδιο (No 204) της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice του ΟΝΕ Channel

Στο επεισόδιο αυτό θα εξερευνήσουμε ένα θέμα ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση που επιδιώκει την ανάπτυξη και την επιτυχία της: τη συνεργασία Δικηγόρου και Επιχείρησης. Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια στρατηγική συνεργασία που θα αποφέρει οφέλη, θα προαγάγει την επιχείρησή σας και θα αποτελέσει το κλειδί για την αντιμετώπιση νομικών προκλήσεων;

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη του στο studio την εξειδικευμένη στο εμπορικό & διεθνές επιχειρηματικό δίκαιο Δικηγόρο Βίκυ Αθανάσογλου,  συζητούν για την χρησιμότητα ενός Δικηγόρου σε κάθε στάδιο της ζωής μιας επιχείρησης.

Στην εκπομπή επικεντρωθήκαμε στην επιλογή της βέλτιστης νομικής μορφής για νέες επιχειρήσεις, ένα ζήτημα που επηρεάζει άμεσα τόσο τη φορολογία όσο και τη συνολική λειτουργία τους. Αναφέρθηκαν επίσης οι βασικές νομικές υποχρεώσεις που πρέπει να γνωρίζει κάθε επιχειρηματίας, καθώς και η σημασία των συμβολαιακών σχέσεων. Επιπρόσθετα, εξετάσαμε τον τρόπο που η νομική μορφή επηρεάζει την ευθύνη των επιχειρηματικών συνεργατών, και τη σημασία των καταστατικών ενός οργανισμού. Αναλύσαμε τη διαδικασία επιλογής ενός ονόματος για μια εταιρεία και τις νομικές πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη, καθώς και τους τρόπους προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων της. Ακόμα, συζητήσαμε τις νομικές πτυχές πίσω από την έκδοση μετοχών, τις προκλήσεις κατά την ανάπτυξη της εταιρείας, τη σημασία της συμμόρφωσης με τους νόμους περί ανταγωνισμού, τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, καθώς και τις νομικές πτυχές πίσω από τις εταιρικές συγχωνεύσεις και εξαγορές. Εν κατακλείδι, τονίστηκε πως η σωστή νομική διαχείριση είναι κρίσιμη για την αποφυγή νομικών προκλήσεων, ιδιαίτερα σε έναν κόσμο όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν συνεχώς νέες προκλήσεις. Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε tips για τη δημιουρία μια στρατηγικής συνεργασίας με τον Δικηγόρο της επιχείρησης.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 200 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 και ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις 14.00.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 204 «Νομική Οργάνωση της Επιχείρησης: Η Αρχή της Επιτυχίας» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/nomiki-organosi-tis-epicheirisis-i-archi-tis-epitychias/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ