Του Βάιου Κρόκου

Εν εξελίξει βρίσκονται οι διαδικασίες μετασχηματισμού της Inform ΛΥΚΟΣ και βασική στόχευση παραμένει η ενίσχυση της θέσης στους κλάδους που ήδη δραστηριοποιείται, με απώτερο σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και τη δημιουργία υψηλότερης προστιθέμενης αξίας για τους υφιστάμενους και νέους πελάτες του.

Τα νέα είναι θετικά καθώς:

-Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,2% το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο και ανήλθαν σε 38,4 εκατ. έναντι 34,9 εκατ. αντίστοιχα.

-Η λειτουργική κερδοφορία κατέγραψε άνοδο 42,7%

-Η κερδοφορία προ φόρων διαμορφώθηκε στο 1,5 εκ. ευρώ

Οι διεθνείς προκλήσεις έφεραν επιτυχία

Οι αγορές της Νιγηρίας και της Ρουμανίας, όπως αποτυπώνονται στα τελευταία επίσημα στοιχεία της εταιρείας, δίνουν ώθηση στα μεγέθη.

-Στην Νιγηρία, η εταιρεία είχε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά της καθώς έπρεπε να ολοκληρώσει την παραγωγή 150 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων ασφαλείας που μεταφράζονται σε 1.800 τόνους χαρτιού μέσα σε μόλις 35 ημέρες. Το ύψος του έργου ανήλθε στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Από το χαρτί…στην ηλεκτρονική επικοινωνία

Το πλάνο μετασχηματισμού όπως, είναι ευνόητο, πλέον βασίζεται στις προσφερόμενες υπηρεσίες οι οποίες πρέπει να είναι πλέον –και- ηλεκτρονικές.

INFORM Ρουμανίας σύναψε Συμφωνία Μεταβίβασης Επιχειρηματικής δραστηριότητας (Business Transfer Agreement – BTA) με την STAR STORAGE, με ισχύ από την 1η Απριλίου 2019.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της SΤAR STORAGE, που μεταβιβάστηκε, αφορά τη ψηφιακή εκτύπωση και τη διανομή λογαριασμών για τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, κλπ. Η συναλλαγή περιλαμβάνει τη μεταβίβαση συμβάσεων πελατών, τεχνογνωσίας, εργαζομένων και εξοπλισμού που εξυπηρετεί αυτή την εν λόγω δραστηριότητα.

-Στο πλαίσιο της νέας εποχής εντάσσεται και η πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των SISTEC NEXT DOCS S.R.L. και SISTEC CONFIDENTIAL S.R.L.

Με αυτήν την επένδυση, η INFORM Ρουμανίας επεκτείνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρει στους υφιστάμενους πελάτες αλλά και τη δυνατότητα προσέγγισης νέων πελατών παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρισης εγγράφων, ηλεκτρονικής σάρωσης (scanning), ψηφιοποίησης και ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης.

Υπενθυμίζεται τέλος πως εντός της οικονομικής χρήσης του 2019, η διοίκηση επιδιώκει την ολοκλήρωση της απόσχισης του κλάδου παραγωγής, επεξεργασίας, ανάπτυξης και εμπορίας συστημάτων έντυπης πληροφορικής και την εισφορά του σε νέα 100% θυγατρική ανώνυμη εταιρεία, η οποία θα συσταθεί για αυτόν το σκοπό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here