Δεν ξάφνιασε την αγορά η είδηση, πως οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας προχωρούν σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το 44,93% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Είχε προηγηθεί, την Παρασκευή ο συντονισμός υπό τον Γιώργο Θεοδόση μίας “συμφωνίας μετόχων” προκειμένου να επιδιώξουν τον από κοινού έλεγχο της Newsphone.

  Στα χρηματιστηριακά γραφεία η προοπτική μίας δημόσιας πρότασης με σκοπό την έξοδο από το χρηματιστήριο συζητήθηκε ως το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Πράγματι η πλευρά Θεοδόση και μέσω μίας σειράς σχημάτων ελέγχει 15.337.102 μετοχές, συνολικά το 55,07% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η πλειοψηφούσα πλευρά θα προχωρήσει σε squeeze out για το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, η τρέχουσα τιμή για τη μετοχή ήταν χθες στα 0,326 ευρώ, έχοντας “τρέξει” ήδη ένα 10,14% την τελευταία εβδομάδα. Το τίμημα της δημόσιας πρότασης ορίστηκε στα 0,47 € ανά μετοχή, που από τους μετόχους πλειοψηφίας (μέσω της ΑΝΚΟΣΤΑΡ) λογίζεται δίκαιο και εύλογο.

   Δίνουν, δηλαδή, ένα premium της τάξεως του +45%, θυμίζοντας ωστόσο πως η τιμή εισαγωγής (17-19 Δεκεμβρίου 2002) είχε οριστεί στα 6,2 ευρώ ανά μετοχή.
Περίπου 9 εκατ.€ είχαν αντλήσει από το επενδυτικό κοινό οι βασικοί μέτοχοι, τότε, που τώρα…κουνούν το μαντήλι προσφέροντας, ως εύλογο και δίκαιο, το τίμημα των 0,47 ευρώ.
Peanuts, κύριοι!
    Παρεμπιπτόντως η περίπτωση της Newsphone– της πολλοστής, που μας αποχαιρετά, χρηματιστηριακά-  έρχεται να επιβεβαιώσει το πόσο απροστάτευτο παραμένει το μικρο επενδυτικό κοινό, και ότι όλα αυτά τα χρόνια  οι δηλώσεις των αρμοδίων δεν είναι τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο από πομφόλυγες. 
   Δυστυχώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here