Κρι Κρι: Συνεχίζει υψηλότερα το «αγριοκάτσικο»

 

Δεν έδειξε να καταλαβαίνει ούτε από τη διόρθωση της Παρασκευής (1,63% ο Γενικός, 2,68% ο Τραπεζικός) η μετοχή της Κρι Κρι. Θεαματική ήταν η αναρρίχησή της, στα 5,72 ευρώ, με ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα. Στα 6,10 ευρώ η ιστορικά υψηλή τιμή για τη μετοχή, στα 189,1 εκατ. η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

Κοντά, πλέον, στον στόχο που έχουμε θέσει –και από τους «Ψιθύρους» και από τις επιλογές μας στο Χρήμα Week, το πρωί κάθε Τρίτης– για κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη των 200 εκατ. ευρώ.

Τα εύσημα και από εμάς –γιατί εκείνα της αγοράς και των όλο και περισσότερων υποστηρικτών της εταιρείας τα έχει το δημιούργημα της οικογένειας Τσινάβου.

 

Νewsphone: Τελικά, υπήρχε «φωτιά»…

 

Δεν ξάφνιασε την αγορά η είδηση πως οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας προχωρούν σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το 44,93% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. Είχε προηγηθεί, την Παρασκευή, ο συντονισμός υπό τον Γιώργο Θεοδόση μιας «συμφωνίας μετόχων», προκειμένου να επιδιώξουν τον από κοινού έλεγχο της Newsphone.

Στα χρηματιστηριακά γραφεία, η προοπτική μιας δημόσιας πρότασης με σκοπό την έξοδο από το χρηματιστήριο συζητήθηκε ως το πιθανότερο ενδεχόμενο. Πράγματι, η πλευρά Θεοδόση, και μέσω μιας σειράς σχημάτων, ελέγχει 15.337.102 μετοχές, συνολικά το 55,07% του μετοχικού κεφαλαίου. Η πλειοψηφούσα πλευρά θα προχωρήσει σε squeeze out για το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης: η τρέχουσα τιμή για τη μετοχή ήταν χθες στα 0,326 ευρώ, έχοντας «τρέξει» ήδη ένα 10,14% την τελευταία εβδομάδα. Το τίμημα της δημόσιας πρότασης ορίστηκε στα 0,47 ανά μετοχή, που από τους μετόχους πλειοψηφίας (μέσω της ΑΝΚΟΣΤΑΡ) λογίζεται δίκαιο και εύλογο. Δίνουν, δηλαδή, ένα premium της τάξεως του 45%, θυμίζοντας ωστόσο πως η τιμή εισαγωγής (17-19 Δεκεμβρίου 2002) είχε οριστεί στα 6,2 ευρώ ανά μετοχή. Περίπου 9 εκατ. είχαν αντλήσει από το επενδυτικό κοινό οι βασικοί μέτοχοι, τότε, που τώρα «κουνούν το μαντήλι», προσφέροντας, ως εύλογο και δίκαιο, το τίμημα των 0,47 ευρώ. “Peanuts”, κύριοι.

Παρεμπιπτόντως, η περίπτωση της Newsphone –της πολλοστής που μας χαιρετά χρηματιστηριακά– έρχεται να επιβεβαιώσει το πόσο απροστάτευτο παραμένει το μικρό επενδυτικό κοινό και ότι, όλα αυτά τα χρόνια, οι δηλώσεις των αρμοδίων δεν είναι τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, από πομφόλυγες. Δυστυχώς.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 30/06/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here