Τη νέα γραμμή καβουρδίσματος καφέ, ύψους επένδυσης 7 εκατ. ευρώ, θα εγκαινιάσει σήμερα το μεσημέρι η Nestle Ελλάς στο εργοστάσιο που διαθέτει στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Η εταιρεία με την επένδυση αυτή επιδιώκει να αξιοποιήσει την ανοδική τάση που καταγράφει η αγορά του καφέ και δη του ελληνικού, αλλά και να αναβαθμίσει την ηγετική θέση της στη συγκεκριμένη αγορά, μέσω της αύξησης του όγκου παραγωγής.

Παρά την ανοδική αυτή τάση, επισημαίνεται ότι η αγορά καφέ έχει πληγεί σημαντικά από την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο προϊόν, από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2017 η Nestle Ελλάς παρουσίασε μείωση μεικτού κέρδους κατά 22 εκατ. ευρώ ή κατά 15%, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην επιβολή των έμμεσων φόρων (ΕΦΚ) που επηρέασαν τα προϊόντα και εμπορεύματα καφέ. Ενώ ο κύκλος εργασιών δεν παρουσίασε ιδιαίτερη μεταβολή, το κόστος πωληθέντων αυξήθηκε κατά περίπου 18% (σ.σ. στα 183,96 εκατ. ευρώ το 2017 από 156,54 εκατ. ευρώ το 2016) κυρίως λόγω της αφομοίωσης του ΕΦΚ στον καφέ που αποτελεί και το βασικό προϊόν παραγωγής της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της Nestle Ελλάς διαμορφώθηκε σε 336,02 εκατ. ευρώ το 2017, έναντι 331,55 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 28 εκατ. ευρώ έναντι 5,29 εκατ. ευρώ το 2016.

Σε ό,τι αφορά τα σημερινά εγκαίνια, αναμένεται να παραβρεθούν και να μιλήσουν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, όπως και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Ομιλία θα πραγματοποιήσει και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here