Γράφει η «ξενοδόχος»

Λίγο πολύ η συμφωνία ήταν προδιαγεγραμμένη ωστόσο τώρα ανακοινώθηκε κι επίσημα.

Στην LMEY Investments, που συνδέεται με την LMEY (η οποία με τη σειρά της είχε συστήσει κοινό σχήμα με τον άλλοτε ταξιδιωτικό κολοσσό της Thomas Cook)  πέρασε τελικά το πρώην Casa Cook, νύν OKU Hotel 5 αστέρων στην Κώ.

  • Το εν λόγω ξενοδοχείο, από τα καινούρια ξενοδοχεία του ομίλου που αντιπροσώπευαν μάλιστα και το νέο concept που ήθελε να ακολουθήσει η Thomas Cook, πρό της κατάρρευσης, ήταν στο «πακέτο» των ξενοδοχείων που ανήκαν  στην Westford Capital Ltd, το κοινό επενδυτικό σχήμα των Thomas Cook και LMEY. Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της πρότασης της LMEY προς τους εκκαθαριστές να περιέλθει σε αυτήν τελικά το 100% της Westford Capital, αποκτώντας έτσι τον πλήρη έλεγχο.

Μαζί με το ξενοδοχείο στην Κώ που έχει μετονομαστεί πλέον σε OKU Hotels στον πλήρη έλεγχο της Westford έχει περιέλθει και το πρώην Casa Cook στην Ιμπιζα,  αυξάνοντας τον αριθμό των ιδιοκτησιών της σε οκτώ μαζί με ακόμη τρία ξενοδοχεία Sunwing, ένα SunClub και δύο ξενοδοχεία Aldiana.

Στα σχέδια της Westford, οι επιτελείς της οποίας δηλώνουν ότι

  • «παρά την κρίση του COVID 19 και τον αντίκτυπο στον τουρισμό η εταιρεία δεν παύει να έχει παρουσία σε λίαν ελκυστικούς προορισμoύς» είναι να ανοίξει ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Κω το 2021».

LMEY και Thomas Cook είχαν προχωρήσει στη δημιουργία του κοινού επενδυτικού σχήματος με σκοπό τις επενδύσεις σε μεσογειακούς προορισμούς, αρχής γενομένης από την Ισπανία και την Ελλάδα μόλις την άνοιξη του 2018 που υπό τις παρούσες συνθήκες μοιάζει πολύ …μακρινό αν ληφθεί υπόψη η κατάρρευση του βρετανικού ομίλου και τα νέα δεδομένα πλέον λόγω της πανδημίας.

Η LMEY έχει στην ομπρέλα της κι άλλα τρία ξενοδοχεία στη χώρα μας, δύο σε Κρήτη κι ένα ακόμη στη Ρόδο, ενώ το 2021 θα έχει αυξήσει σε δύο τον αριθμό των ιδιοκτησιών της στην Κώ.  

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here