Νέοι διαγωνισμοί εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ έρχονται μέχρι το τέλος του έτους για το

  • Vouliagmenis mall,
  • τη Μarina Galleria,
  • το πάρκο

μέχρι το τέλος του έτους κι ενώ τα έργα ήδη «τρέχουν» για τις υποδομές, την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος και το πρώτο από τα κτιριακά έργα που δεν είναι άλλο από το κτίριο των ΑΜΕΑ.

Στην πορεία του έργου αναφέρθηκε χθές στο πλαίσιο της σχετικής παρουσίας ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, o κ. Οδυσσέας Αθανασίου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι

  • «έχουμε ένα πλάνο που είναι 5ετίας για την α’ φάση και 15ετίας για τις επόμενες φάσεις και μέχρι στιγμής όλα πάνε με βάση το σχεδιασμό, χωρίς παρεκκλίσεις. Το έργο είναι πλήρως χρηματοδοτημένο για την υλοποίηση της α’ φάσης».

Σε σχέση με την πορεία των διαγωνισμών, έως το τέλος του έτους έρχονται 2+1 διαγωνισμοί.

Ο πρώτος αφορά το μεγάλο εμπορικό κέντρο των 85.500 τ.μ. στην πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης (Vouliagmenis Mall) τον επόμενο ένα- ενάμιση μήνα και με μικρή υστέρηση έρχεται ο διαγωνισμός και για το εμπορικό κέντρο  στη Μαρίνα (Marina Galleria) των 130 εκατ. ευρώ.

  • «Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί όσον αφορά τους κατασκευαστές και όλοι όσοι πληρούν τα σχετικά κριτήρια προσκαλούνται να συμμετάσχουν. Επίσης θα βγεί τον επόμενο μήνα και ο τρίτος διαγωνισμός για το Μητροπολιτικό Πάρκο, σε σχέδια του διεθνούς αρχιτεκτονικού γραφείου των Sasaki».

 

Στο κομμάτι των υποδομών, η ΑΒΑΞ προχωρά με την πολύ σημαντική για το έργο υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος που είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως και η προετοιμασία με τις προκαταρκτικές εργασίας για τον Πύργο Κατοικιών από την κοινοπραξία των Bouygues- ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

 

Ως προς τα έσοδα από τα τρία πρώτα οικιστικά projects αυτά στο σύνολό τους θα ανέλθουν σε 1,1- 1,2 δισ. ευρώ.

Ηδη, έχει προπωληθεί σχεδόν το 100% από τον Πύργο Κατοικιών με 169 διαμερίσματα, όλα τα 28 οικόπεδα με τις βίλλες, και το μεγαλύτερο κομμάτι από τα συγκροτήματα των 115 διαμερισμάτων (condos), προς την πλευρά της παραλίας.

Για τη φετινή χρονιά τα έσοδα από τις τρεις αυτές κατηγορίες οικιστικών έργων, με την υπογραφή των συμβολαίων τον Οκτώβριο από τις βίλλες, τον ουρανοξύστη και τα condos, υπολογίζονται κοντά στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά και με το 2023, το αντίστοιχο ποσό θα φτάσει τα 450 εκατ. ευρώ.

Η α’ φάση της πρώτης πενταετίας αφορά συνολικά 1.500 μονάδες κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων και δύο επιπλέον γειτονιών προς την πλευρά όπου υπογειοποιείται η λεωφόρος Ποσειδώνος.

Πρόκειται για τη γειτονιά στα σύνορα με το δήμο Αλίμου με πολυκατοικίες 4- 5 ορόφων για το ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για αγορές ακινήτων σε αυτή την περιοχή με ένα κόστος ανά τ.μ. της τάξεως των 5.000- 6.000 ευρώ ανά τ.μ. και τη γειτονιά με τα ψηλότερα κτίρια έως 50 μέτρων που θα έχουν θέα προς το Μητροπολιτικό Πάρκο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ